Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Wintertuinfestivalavond verzet naar tweede paasdag 18 april 2022

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is de Wintertuinfestivalavond op zaterdag 27 november verplaatst naar tweede paasdag 18 april 2022. De locatie blijft poptempel Doornroosje in Nijmegen. De digitale programmering in de Wintertuinfestivalmaand gaat onverminderd door, waardoor bezoekers alsnog kunnen genieten van podcasts, publicaties, artikelen en meer.

De beslissing om de festivalavond te verplaatsen is genomen naar aanleiding van de coronamaatregelen die vrijdag 12 november bekend werden gemaakt. “We organiseren het Wintertuinfestival om elkaar te ontmoeten, om samen een avond te beleven vol uitgesproken verhalen, om onbekende schrijvers aan je voor te stellen en je in gesprek te laten gaan met je favoriete auteurs. Dat kan nu allemaal niet,” aldus directeur Frank Tazelaar.

Op tweede paasdag 18 april 2022 krijgt de bezoeker de volledige festivalervaring. Dan zullen alle zalen, gangen en kleedkamers van Doornroosje alsnog in het teken staan van het festivalthema fictie als gids. Het merendeel van het programma wordt zoals oorspronkelijk gepland uitgevoerd. Het festival op 18 april begint ‘s middags en duurt tot ‘s avonds. Tickets blijven geldig en zijn te koop via wintertuinfestival.nl.

Festivalmaand: het digitale programma gaat door

Dankzij het concept Flipping the Festival kan de festivalbezoeker online genieten van de digitale festivalprogrammering, te vinden op de website en het literaire platform Notulen van het Onzichtbare. Hier vind je in podcastvorm gesprekken met festivalauteurs als Connie PalmenHanna Bervoets en David Van Reybrouck. Ook zijn er diverse interviews te beluisteren met debutanten en ander opkomend talent. Geïnteresseerden kunnen aanstaande vrijdag digitaal aanschuiven bij de Close Reading Club, onder leiding van literatuurwetenschapper Dennis Kersten.
Het posterverhaal De weg, taoïstisch wandelen met A.L. Snijders is tot en met 28 november te lezen in de Nijmeegse binnenstad. Het bijpassende boek bestel je via de webshop evenals de Losbladige Notulen: vier kunstkaarten van illustrator Fiona Lutjenhuis, gemaakt bij teksten van Jozien Wijkhuijs, Ramy El-DardiryJuicy IJsselmuiden en Thom Wijenberg.
Het interview door Nikki Dekker met de Servische Writer in Residence Katarina Mitrović, die tot eind november in Nijmegen verblijft, zal alsnog plaatsvinden en binnenkort als podcast te beluisteren zijn.

Wintertuinfestival 2021: Flipping the festival

Het Wintertuinfestival kiest dit jaar voor een bijzondere vorm. Het festival beslaat de hele maand november en bestaat uit een transmediale mix van digitale programma’s, literaire expedities door de stad en een grote, afsluitende festivalavond in poptempel Doornroosje.

Artistiek directeur Frank Tazelaar: “Door de pandemie waren we anderhalf jaar lang genoodzaakt om het anders te doen. De kennis die we in deze periode hebben opgedaan, nemen we mee. We hebben geleerd dat digitale programmering niet alleen een alternatief podium is, maar vooral ook een plek voor verdieping, verruiming en uitwisseling. Daarom kiezen we dit jaar, nu we weer een heus publieksevenement kunnen organiseren, voor twee programmalagen.” Lees hier verder over Flipping the festival.

Thema: fictie als gids

Het thema van het Wintertuinfestival is dit jaar ‘fictie als gids’, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Het dagelijks nieuws, en een niet aflatende stroom meningen en theorieën, eisen een groot deel van onze aandacht op, en zijn de lens waardoor we de wereld zien. Met de verbeelding als kompas navigeert het festival door deze roerige tijd. Literatuur is de uitkijkpost, fictie de gids. Samen met schrijvers, dichters, performers, muzikanten, kunstenaars én het publiek wordt de wereld een maand lang gelezen zoals je een boek leest: open en aandachtig.

Volg alles over het festival op wintertuinfestival.nl!

Het Wintertuinfestival is al ruim 25 jaar een spraakmakend literatuurfestival dat elk jaar podium biedt aan uitgesproken verhalen, experimentele literaire producties, debatten en performances. Het vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van november, in Nijmegen. Kijk voor meer informatie op de festivalsite.

Contactpersonen

Heeft u vragen over de programmering? Mail Laurens.

Naomi verzorgt de marketing en publiciteit van het Wintertuinfestival.

Gerelateerd nieuws

De Twintigers: twaalf debutanten op tour

Vanaf woensdag 2 februari presenteren De Twintigers zich aan het publiek met optredens op diverse podia in Nederland en België.

TAGS:

>

Wintertuinfestival sluit Boekenweek af in Nijmeegse poptempel

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje te Nijmegen.

TAGS:

>

Nieuw: chapbooks Jordi Lammers en Laurens van de Linde

Onze chapbookfamilie is twee exemplaren rijker!

TAGS:

>