Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

20 t/m 25 november: Wintertuinfestival in Nijmegen

Wat horen we als we luisteren?

Het Wintertuinfestival 2018 gaat over de vraag: Wat horen we als we luisteren? Debatten over maatschappelijke thema’s lijken tegenwoordig te bestaan uit een licht ontvlambaar mengsel van onoverbrugbare meningsverschillen. Verschillen van opvatting zijn geen uitgangspunt voor een gesprek, maar bronnen van diep gevoelde tegenstellingen die onze samenleving op scherp zetten. Het maatschappelijk debat in ons land zou je kunnen vergelijken met een echokamer, waarin iedereen alleen zijn eigen gelijk wil horen.

Om dit te doorbreken werkt de redactie van het Wintertuinfestival 2018 samen met veel verschillende gastcuratoren: schrijvers, studenten, kunstenaars, docenten en programmamakers, maar ook bestuurders, zorgverleners en activisten. Samen met hen gaan we op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over de thema’s die zo moeilijk bespreekbaar lijken. In plaats van de herhaling en botsing van vaststaande meningen, hebben we nieuwe ideeën nodig – en ruimte voor verschillende verhalen. Hoe zorgen we daarvoor?

Voor het Wintertuinfestival 2018 halen we de muren uit de echokamer weg en stellen we de vraag: Wat horen we als we luisteren?

Programma

Bekijk het programma op wintertuinfestival.nl

Onder meer Akwasi, Alex Boogers, Jaap Robben, Vincent Bijlo, Alfred Birney, Gloria Wekker, Stefano Keizers, Stippenlift, Johan Harstad, Abdelkader Benali, Niña Weijers, Roos van Rijswijk en Stippenlift reizen tussen 20 en 25 november af naar Nijmegen. Speciaal voor het festival vormen vijf Nijmeegse topmuzikanten een band: Linde Schöne, Rocco Hueting (de Staat), Kika Sprangers onze makers Daniel Eskens en Jimmi Hueting (Jo Goes hunting). En er staan nog veel meer makers uit onze stal op het podium. Corinne Heyrman en Nikki Dekker presenteren hun chapbooks. Freez en Helena Hoogenkamp gaan met elkaars werk aan de slag voor Opgepoetst. Onze dansers staan tegenover elkaar in een battle. Jelko Arts stelt zijn eigen programma over strips samen. En dat is nog lang niet alles! Bekijk het hele programma op wintertuinfestival.nl.

Contactpersonen

Heeft u vragen over de programmering? Mail Laurens.

Lisanne verzorgt de marketing en publiciteit van het Wintertuinfestival.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe bevestigingen Wintertuinfestival

Gloria Wekker, Jaap Robben en onze makers zijn te gast tijdens Wintertuinfestival in Doornroosje op 24 november

TAGS: wintertuinfestival

>

Wintertuinfestival 2017 gaat over de vrije lezer

Literaire festival vindt plaats van 22 t/m 26 november in Nijmegen

TAGS: literatuur festival nijmegen wintertuinfestival

>