Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Het Wintertuinfestival ging in 2019 over gastvrijheid. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gingen in op dit thema en reisden af naar Nijmegen. In 2020 zal het Wintertuinfestival plaatsvinden van 25 t/m 28 november. Onderstaande informatie gaat over de editie van 2019:

Thema is gastvrijheid

Met fictie als gids navigeert het Wintertuinfestival door onze tijd. Samen met de schrijvers en kunstenaars die we uitnodigen en jou, onze bezoeker, proberen we de wereld te lezen en te bevragen. Elk jaar kiezen we een thema. Dit jaar is dat het begrip ‘gastvrijheid’. We zijn geïnspireerd door de Amerikaanse schrijver en schilder John Berger, die de vraag stelde naar “the storytellers responsibility to hospitality.

Welke verhalen zijn verwelkomend? Welke stemmen geef je aandacht? Wat is de rol van literatuur als het aankomt op het bieden van ruimte aan anderen?

Festivalavond 30 november in Doornroosje

De festivalavond wordt geopend door Writer in Residence Clarice Gargard. Er zijn interviews met onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Alma Mathijsen en Thomas VerbogtBabs Gons geeft een minicollege over geëngageerde woordkunst. Alfred Schaffer en Erik Jan Harmens dragen voor. Nijmegenaren Merel van Slobbe en Max Hermens presenteren hun chapbook. Schrijvers en hiphoppers wisselen hun werk uit tijdens Opgepoetst; met MaxiMilli, Gianski, NESS, RawRoets, Elske van Lonkhuyzen, Carmien Michels, Lisa Weeda en Yentl van Stokkum. Daarnaast zijn er optredens van Brihang en The Avonden. De avond wordt daverend afgesloten door het enige schrijverscollectief met danspasjes en gillende fans: BOYBAND, de literaire boyband. En dit is nog lang niet alles. De laatste namen voor deze festivalavond en het programma van de overige festivalonderdelen worden in oktober bekend gemaakt.

Ga voor meer informatie naar de festivalwebsite: wintertuinfestival.nl

Met medewerking van:

Prins Bernhard Cultuurfonds | Hausta Donans Fonds
Prins Bernhard Cultuurfonds | Van der Jagt Zwolsman Fonds

Contactpersonen

Heeft u vragen over de programmering? Mail Laurens.

Lisanne verzorgt de marketing en publiciteit van het Wintertuinfestival.

Gerelateerd nieuws

Schrijfopdrachten voor meer dan duizend senioren

Makers van De Nieuwe Oost schreven opdrachten voor meer dan duizend senioren in verzorgingshuizen

TAGS:

>

De Nieuwe Oost op de bank

Maak thuis op je eigen bank kennis met onze makers, medewerkers en hun werk

TAGS:

>

Wintertuinsessies door Merel van Slobbe en Simon Mamahit

Merel van Slobbe en Simon Mamahit hun ideale talkshow samen tijdens de Wintertuinsessies.

TAGS:

>