Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Wintertuinfestival 2021

Fictie als gids en de verbeelding als kompas

Blok november alvast in je agenda! Dan is het namelijk tijd voor een nieuwe editie van het Wintertuinfestival. En, deze editie krijgt een aangepaste vorm. De hele maand november bedienen we je literair met gesprekken, podcasts en publicaties. Op zaterdagavond 27 november wordt de maand afgesloten met een bruisende festivalavond. Met fictie als gids en de verbeelding als kompas navigeert het festival zowel on- als offline door deze roerige tijd.

Nieuwe vorm

We laten dit jaar de vaste formule van vijf dagen Wintertuinfestival los. Deze editie, met het thema fictie als gids, volg je de hele maand november op een tijdstip en plek naar jouw keuze een divers programma. Kijk en praat mee en verdiep je in de achtergrond van thema’s of schrijvers aan de hand van interviews, publicaties, podcasts en meer. De programmering, die niet uitsluitend maar voornamelijk online plaatsvindt, is bedoeld ter verrijking van de grote festivalavond op zaterdag 27 november in de Nijmeegse poptempel Doornroosje. Hier komen de schrijvers en artiesten samen die een maand lang voorbij zijn gekomen. Kortom: de festivalmaand als blikverruimer en de festivalavond als ontmoetingsplek.

Programma

De hele maand november vormt de Nijmeegse binnenstad het decor voor een wandelroute langs het bijzondere oeuvre van de dit jaar overleden schrijver A.L. Snijders. Schrijftalenten Laurens van de Linde en Jordi Lammers presenteren hun chapbooks en een selectie van de debutantengroep De Twintigers, onder leiding van Joost Oomen en Wout Waanders, betreedt het (digitale) podium. Deze kersverse groep is samengesteld uit een twaalftal schrijvers, die allen debuteerden in coronatijd. Tijdens een nieuwe reeks van de podcastserie Het Grote Gesprek zijn er interviews met Connie Palmen, David Van Reybrouck en Hanna Bervoets.

Ga voor tickets en het hele programma naar wintertuinfestival.nl.

Thema: fictie als gids

Het thema van het Wintertuinfestival is dit jaar ‘fictie als gids’, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Het dagelijks nieuws, en een niet aflatende stroom meningen en theorieën, eisen een groot deel van onze aandacht op, en zijn de lens waardoor we de wereld zien. Met de verbeelding als kompas navigeert het festival door deze roerige tijd. Literatuur is de uitkijkpost, fictie de gids. Samen met schrijvers, dichters, performers, muzikanten, kunstenaars én het publiek wordt de wereld een maand lang gelezen zoals je een boek leest: open en aandachtig.

Volg alles over het festival op wintertuinfestival.nl!

Het Wintertuinfestival is al ruim 25 jaar een spraakmakend literatuurfestival dat elk jaar podium biedt aan uitgesproken verhalen, experimentele literaire producties, debatten en performances. Het vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van november, in Nijmegen. Kijk voor meer informatie op de festivalsite.

Contactpersonen

Heeft u vragen over de programmering? Mail Laurens.

Naomi verzorgt de marketing en publiciteit van het Wintertuinfestival.

Gerelateerd nieuws

Wintertuinfestival: kaartverkoop van start en programma rond!

Reken op gesprekken, interviews, podcasts, wandelingen en publicaties met onder meer Connie Palmen, David van Reybrouck en Hanna Bervoets.

TAGS:

>

Wintertuinfestival zet fictie in als gids

Het Nijmeegse Wintertuinfestival krijgt deze editie een aangepaste vorm.

TAGS:

>

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

TAGS:

>