Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Jonge schrijvers ontmoeten hun helden op onbekende plekken in de stad. Dat is de formule van Wintertuinsessies. Elk programma is samengesteld door talentvolle Nijmeegse schrijvers afkomstig uit de talentontwikkelingstrajecten van De Nieuwe Oost. Zij worden bij het maken van deze literaire talkshows inhoudelijk en productioneel ondersteund en begeleid.

Wintertuinsessie Hanneke Hendrix

De melancholie van de Limburger

Naar aanleiding van het uitkomen van de nieuwe roman van Hanneke Hendrix, Aswoensdag, vindt deze Wintertuinsessie plaats. Het boek speelt zich af in een fictief mijnersdorp in Limburg. Op zaterdagmiddag 10 november vindt, voorafgaand aan de sessie, een presentatie plaats bij boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. De volgende dag wordt het boek gepresenteerd in Café de Klep in Venlo.

Hanneke gaat tijdens deze talkshow in gesprek met Venlose politicus Mark Verheijen over de Limburgse cultuur en de rol die de mijnen daarin spelen. Met schrijver Roman Helinski spreekt ze over hoe het is om op te groeien op het eiland dat Limburg heet. Daarnaast treedt singer-songwriter Stephanie Struijk op.

Datum: zaterdag 10 november  
Locatie: Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, Nijmegen
Aanvang: 20.00 uur, deur open: 19.30 uur
Entree: 7,50 euro / 5,- euro (studenten)

Facebook-event | Kaartverkoop

Wintertuinsessie Helena Hoogenkamp

Clichévrije liefdesverhalen

LET OP: Wegens persoonlijke omstandigheden wordt de Wintertuinsessie: Clichévrije liefdesverhalen verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Heb je al kaarten gekocht? Dan zal er contact met je worden opgenomen via de mail.

Liefde loopt vaak als een rode draad door een mensenleven en wordt in de literatuur op talloze geslaagde en minder geslaagde wijzen verbeeld. Als het om liefde gaat, is bijna iedereen ervaringsdeskundige. Hoe kun je schrijven over deze diepgevoelde, collectieve en toch heel persoonlijke menselijke ervaring?

Gewapend met deze vraag gaat Helena Hoogenkamp in deze talkshow in gesprek met Peter VerhelstMounir SamuelCorine Koole en Radna Fabias. Zij zullen voordragen uit eigen werk en daarnaast ingaan op hoe zij de clichés vermijden en hun eigen visie op de liefde verwerken in hun gedichten en romans. Ook het publiek wordt gevraagd om mee te zoeken naar de grootste liefdesclichés en hoe die onze romantische verwachtingen vormen.

Deze Wintertuinsessie is een samenwerking met De Nieuwe Liefde en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 12,50 euro / 10,- euro (CJP, studenten- of stadspas)
Tickets | Facebook event

Mede mogelijk gemaakt door

Contactpersonen

Heb je een vraag over een van de sessies? Laat het Elke weten.

Gerelateerd nieuws

Binnenkort: Wintertuinsessie Hanneke Hendrix

Een avond over de melancholie van de Limburger.

TAGS: literatuur talkshow

>

Wintertuinsessies bijna van start!

Dit najaar ontmoeten jonge schrijvers hun helden weer op onbekende plekken in Nijmegen en Amsterdam.

TAGS: literatuur talkshow

>

Gerelateerde items