Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Jonge schrijvers ontmoeten hun helden op onbekende plekken in de stad. Dat is de formule van Wintertuinsessies. Elk programma is samengesteld door talentvolle Nijmeegse schrijvers afkomstig uit de talentontwikkelingstrajecten van De Nieuwe Oost. Zij worden bij het maken van deze literaire talkshows inhoudelijk en productioneel ondersteund en begeleid.

De mixtape

Wintertuinsessie Laurens van de Linde

Muzikant Spinvis, podcastmaker Dennis Gaens en eigenaar van de enige cassettebandjesfabriek in de Benelux, Thomas Baur, zijn op 17 mei te gast in de Wintertuinsessie ‘De mixtape’. Schrijver en muzikant Laurens van de Linde interviewt dit drietal in de Houtwerf in Nijmegen over doen wat je wilt in de kunsten.

 Het cassettebandje – inmiddels 55 jaar oud – heeft de floppy, de cd, de dvd en Blu-ray overleefd en is zelfs aan een heuse revival bezig. De cassette blijft een symbool van innovatie: nog steeds delen jonge muzikanten op schoolpleinen mixtapes uit met eigen werk, op cd en usb, maar ook op cassettes.

Die eigengereidheid is tekenend voor de tijd van nu, de eeuw van de amateur, waarin jezelf vastleggen eenvoudiger is dan ooit. Of je nu een beginnend muzikant bent die gehoord wil worden of een podcastmaker die programma’s wil maken die de radio niet uitzendt: je kunt alles doen wat je wil.

In zijn Wintertuinsessie wil Laurens van de Linde weten of je als kunstenaar ook een uitvinder moet zijn, welke verschillende paden van willen naar doen je kunt bewandelen, en hoe je als schrijver of muzikant het beste je eigen gang kunt gaan.

Datum donderdag 17 mei
Locatie De Houtwerf, Hatertseweg 23, Nijmegen
Deur open 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur
Entree 7,50 euro (5 euro voor studenten)
Event klik hier 

Contactpersonen

Heb je een vraag over een van de sessies? Laat het Willem weten.

Meer weten over de publiciteit van Wintertuinsessies? Mail Giulia.

Gerelateerde items