Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Wintertuinsessies zijn een reeks literaire talkshows waarin makers de kans krijgen om hun ideale avond samen te stellen. Iedere talkshow heeft een eigen host, thema en locatie. De makers, deels afkomstig uit de talentontwikkelingstrajecten van De Nieuwe Oost, worden bij het maken van deze literaire talkshows inhoudelijk en productioneel ondersteund en begeleid.

Wintertuinsessies van Yentl van Stokkum en Nikki Dekker

In juni verschijnen twee nieuwe Wintertuinsessies: van Yentl van Stokkum en van Nikki Dekker. De makers geven elk hun eigen bijzondere draai aan hun sessie. Die van Yentl wordt een tweedelige podcast. Nikki’s Wintertuinsessie verschijnt als postpakket.

 

Wintertuinsessie Yentl van Stokkum

De Wintertuinsessie van Yentl wordt een tweedelige podcast over bezweren in de poëzie. Ze gaat met vier gasten in gesprek: Charlotte Van den Broeck, Annemieke Dannenberg, Nikki Dekker en Asha Karami. Van deze gesprekken wordt een tweeluik gemaakt. 

Op 17 juni verschijnt een proloog door Yentl op haar Wintertuinsessie. De eerste podcast komt op 24 juni online (volle maan) en de tweede op 10 juli (nieuwe maan). 

 

Wintertuinsessie Nikki Dekker

Nikki zwemt, verzamelt schelpen, is fan van vissen, en werkt aan een roman waarin al die liefdes een grote rol spelen. Deze liefdes staan ook centraal in haar Wintertuinsessie. Met het postpakket overzee onderzoekt ze wat de zee ons te vertellen heeft. Wat kunnen we leren van een inktvis die al 500 miljoen jaar in een schelp leeft? En wat heeft de onderwaterwereld met queerness te maken? Het pakket bevat onder meer een nieuw gedicht van Ronelda Kamfer (vertaald door Alfred Schaffer) en een vissenherkenningskaart door Jelko Arts.

Eerdere Wintertuinsessies

Simone Atangana Bekono – An Artist’s Duty

Een gesprek over engagement, dichterlijke vrijheid en de ontwikkeling van kunstenaarschap

Tijdens haar Wintertuinsessie ging Simone Atangana Bekono in gesprek met schrijvers Alfred Schaffer, Radna Fabias en Daphne Huisden naar aanleiding van twee uitspraken van Nina Simone betreffende haar visie op haar kunstenaarschap. Moet je ‘compleet jezelf zijn’ en het publiek dwingen middels die hyperindividuele expressie naar zichzelf te kijken? Of is het de taak van de maker om te reflecteren op wat zich in de (politieke) wereld afspeelt en geëngageerd zijn? De gesprekken vormden een podcastreeks die op Spotify of Soundcloud te beluisteren is.

Mede mogelijk gemaakt door

Contactpersonen

Heb je een vraag over een van de sessies? Laat het Elke weten.

Heb je vragen over marketing en publiciteit? Vraag het Nikkie.

Gerelateerd nieuws

Debuut ‘Ik zeg Emily’ van Yentl van Stokkum verschenen

Debuutbundel Yentl van Stokkum 'Ik zeg Emily' versmelt poëzie en spookverhaal.

TAGS:

>

Simone Atangana Bekono op shortlist Libris Literatuur Prijs

‘Een buitengewoon krachtig debuut’, aldus juryvoorzitter Lilianne Ploumen.

TAGS: roman simone atangana bekono debuut libris literatuur prijs

>

Simone Atangana Bekono interviewt schrijvers in nieuwe podcastreeks

Schrijver Simone Atangana Bekono gaat in gesprek met Alfred Schaffer, Radna Fabias en Daphne Huisden

TAGS: literatuur Spotify podcast verhalen soundcloud

>