Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Vierde reeks Wintertuinsessies

Voor het vierde jaar op rij organiseren wij Wintertuinsessies:  een reeks literaire talkshows waarin makers de kans krijgen om hun ideale avond samen te stellen. Iedere talkshow heeft een eigen host, thema en locatie. De makers, deels afkomstig uit de talentontwikkelingstrajecten van De Nieuwe Oost, worden bij het maken van deze literaire talkshows inhoudelijk en productioneel ondersteund en begeleid.

Voor deze vierde reeks liggen de sessies in handen van Koen Frijns, Jaap Robben, Merel van Slobbe en Simon Mamahit!

Simon Mamahit onderzoekt de toekomst van hiphop

Donderdag 26 maart, Brebl, Nijmegen

Donderdag 26 maart staat Brebl in het teken van hiphop. Rapper, Onderwijskundige en Cultureel Onderzoeker Simon Mamahit (Disci) gaat tijdens zijn talkshow in gesprek met twee opkomende rappers, Dani Apeldoorn en Aziz Wrijving, over de thema’s en het imago van de Nederlandse hiphop-scene. Aafje de Roest heeft een PhD in hiphopstudies en geeft een reflectie op wat beide rappers zeggen over het thema. Daarnaast laten de rappers van Young Talents van zich horen.

Aziz van Aalst alias Aziz Wrijving is een van Nijmeegs grootste in de urban. Hij werkte samen met grootheden als Yung Felix, Ramiks en is getekend bij Noahs Ark. In zijn muziek mengt hij Nederlands met Sranan en slang. Hij slaat nu een nieuwe bladzijde om en is bezig met nieuwe solo-projecten als onafhankelijk artiest, staat aan de vooravond van het opzetten van een nieuw label in Nijmegen en is daarnaast talentmakelaar bij Doornroosje. Een man met een groot hart voor de lokale scene, iemand die het reilen en zeilen kent van de urban en hier graag onder het genot van een theetje over in gesprek gaat.

Dani Apeldoorn is een man met vele talenten. Van zijn youtube serie ‘Freestylen met Dani‘ waarin hij het land doortrekt en mensen versteld doet staan met de bars die er als een casual gesprek uitvloeien. Hij bracht dit jaar zijn EP ‘Even Apeldoorn Bellen‘ uit in eigen beheer na op goede voet te breken met het label Zware Jongenz. Zoals de naam Dani Apeldoorn doet vermoeden is hij een voorvechter voor de Apeldoornse Scene. Met talentontwikkelingprojecten als Passievrucht en De Werkplaats weet hij de scene in Apeldoorn te upliften als geen ander. Een van de verbaal sterkste mensen die ik ken met een visie als geen ander. Dani gaat op de praatstoel en dat betekent altijd stof tot nadenken.

Aafje de Roest is een onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Ze studeerde af aan de universiteit Utrecht met haar master ‘Buurtvaders’ over identiteitsvorming bij jongeren en het belang van ‘Represent’ in hiphopcultuur. Nu is ze bezig met haar PhD. Aafje de Roest promoveert op culturele identiteitsvorming onder Nederlandse jongeren in online Nederlandse jeugdcultuur. Zij concentreert zich op hedendaagse Nederlandse hiphop. Ze schuift met enige regelmaat aan tafels als de Wilde Haren podcast en is op menig onderzoeksconferentie voorvechter voor meer aandacht voor hiphopcultuur op universiteiten. We zitten samen in het landelijke onderzoeksnetwerk voor hiphopstudies in samenwerking met het LKCA. Aafje is scherp als geen ander en duidt dingen die anderen niet kunnen duiden.

Simon Mamahit is rapper, presentator, onderzoeker en beleidsadviseur. In 2012 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, tourde door Nederland en Europa in verschillende bands en formaties en heeft inmiddels een aardige discografie opgebouwd. In het bezit van een masterdiploma Onderwijskunde is hij al enige tijd actief in beleid met een focus op talentontwikkeling en urban culture.

Mede mogelijk gemaakt door

Contactpersonen

Heb je een vraag over een van de sessies? Laat het Elke weten.

Heb je vragen over marketing en publiciteit? Vraag het Nikkie.

Gerelateerd nieuws

Schrijfopdrachten voor meer dan duizend senioren

Makers van De Nieuwe Oost schreven opdrachten voor meer dan duizend senioren in verzorgingshuizen

TAGS:

>

De Nieuwe Oost op de bank

Maak thuis op je eigen bank kennis met onze makers, medewerkers en hun werk

TAGS:

>

Wintertuinsessies door Merel van Slobbe en Simon Mamahit

Merel van Slobbe en Simon Mamahit hun ideale talkshow samen tijdens de Wintertuinsessies.

TAGS:

>