Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

De boerenerfenis

Wintertuinsessie #4

De vierde show wijdt Willem Claassen aan de boerenerfenis. Op donderdag 26 oktober spreekt hij met muzikant Broeder Dieleman en schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Leo Pleysier over de rol van de boerenachtergrond in hun teksten en muziek. De drie gasten putten ieder op geheel eigen wijze uit hun plattelandsjeugd voor hun verhalen. Willem, zelf boerenzoon, vraagt zich af wat de artistieke aantrekkingskracht is van een jeugd tussen de weilanden. Een programma met interviews, muziek en voordrachten.

De andere verteller

Wintertuinsessie #5

Op donderdag 16 november zijn Ted van LieshoutMaartje Wortel en Nika Walk te gast tijdens de laatste Wintertuinsessie. In deze literaire talkshow geeft schrijver Marjolein Visser het podium aan ‘de andere verteller’. De bubbel waarin we leven is lastig te doorbreken, waardoor we moeilijk met totaal verschillende verhalen in aanraking komen. Wat levert het op om je in te leven in mensen die anders zijn? In Nijmegen (locatie n.n.b.) gaat Marjolein hierover in gesprek met Ted van Lieshout en Maartje Wortel, beide veel bekroonde schrijvers die in hun werk veel verschillende en bijzondere vertellers het woord geven. De tienjarige Nika leest voor uit eigen werk.

Wintertuinsessies

Talkshows op onbekende plekken in Nijmegen

Jonge schrijvers ontmoeten hun helden op onbekende plekken in de stad. Dat is de formule van Wintertuinsessies. De schrijvers zijn afkomstig uit de talentontwikkelingstrajecten van De Nieuwe Oost en worden bij het maken van de sessies inhoudelijk en productioneel ondersteund en begeleid.

Contactpersonen

Heb je een vraag over een van de sessies? Laat het Willem weten.

Meer weten over de publiciteit van Wintertuinsessies? Mail Roos.

Gerelateerde items