Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Vanaf maandag 1 maart geniet de (digitale) festivalbezoeker de hele maand lang van literair festival Nieuwe Types. Tijdens deze unieke editie wordt het publiek via podcasts, korte films, social media, livestreams en Zoom voorzien van nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen.

Van podcast tot lunchspreekbeurt
Voor het festival worden diverse podcasts geproduceerd. Zo verschijnt op 1 maart De stad als, waarvoor makers Corinne Heyrman en Jozien Wijkhuijs de stad Arnhem onderzochten via de verhalen van inwoners Ghiath, Edwin en Mien.
Debutanten Helena HoogenkampYentl van Stokkum en Roos Vlogman vertellen in drie afleveringen van de podcastreeks Radio Debuut over debuteren in coronatijd en het belang van literatuur. De opnames zijn op 4, 11, 18 en 25 maart via een livestream bij te wonen.
Ook wordt er een nieuwe aflevering opgenomen van de podcast Het Grote Gesprek, waarbij Lotte Lentes auteur Lize Spit interviewt over de rol van literatuur en de kracht van het boek.
Verder wordt het nieuwe verhalenproject De Staat van het Verhaal gelanceerd en blikken professionals uit het literaire veld vooruit in gesprekken over schrijven en uitgeven in de tijd na COVID-19.
Talenten Jorina van der Laan en Chris Lomans presenteren hun chapbooks tijdens de (Film)avond van de Grote Beloftes en elke woensdag breekt Nieuwe Types de week met een lunchspreekbeurt. En de bezoeker die even wat anders wil, haalt een frisse neus in Arnhem met de door Jaap Robben geschreven literaire wandeling Biografie van een Vlieg. Maar dat is zeker niet alles. Het volledige programma, data en tijden staat op nieuwetypes.nl.

Losbladige Notulen
Speciaal voor het festival wordt een eenmalige uitgave van de Losbladige Notulen uitgebracht, een papieren afgeleide van het online literaire platform Notulen van het Onzichtbare. Niet-gedebuteerde creatieven worden uitgenodigd om hier in tekstuele of visuele vorm een bijdrage aan te leveren. Ook worden er verschillende artikelen in opgenomen die voortkomen uit het festivalprogramma. De Losbladige Notulen zijn te bestellen via de website en worden na afloop van Nieuwe Types verstuurd.

Festivalpakketten
Om de bezoeker een zo groot mogelijk festivalgevoel te geven, zijn er verschillende festivalpakketten ontwikkeld. Dankzij Nieuwe Types-mondkapjes, polsbandjes, programmaoverzichten en meer maakt het festival de digitale situatie zo leuk mogelijk. En met de literaire steunpakketten kan het publiek platforms als Hard//hoofdOp Ruwe PlankenKluger Hans en De Optimist een financieel hart onder de riem steken. Alle pakketten zijn via de website te bekijken en te bestellen.Literair festival Nieuwe Types voorziet je de hele maand maart online van nieuwe literatuur!

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Wie wint de Afstudeerprijs 2021?

Op 1 oktober wordt de Afstudeerprijs 2021 uitgereikt aan het talent met het beste eindwerk.

>

Projectmanager CELA Europe gezocht

Voor het internationale project CELA is De Nieuwe Oost | Wintertuin op zoek naar een projectmanager.

>

MAISON the FAUX wint Gieskes – Strijbis Podiumprijs

Op 20 september kreeg MAISON the FAUX de Gieskes - Strijbis Podiumprijs uitgereikt, de grootste podiumprijs van Nederland.

>

Wintertuinfestival zet fictie in als gids

Het Nijmeegse Wintertuinfestival krijgt deze editie een aangepaste vorm.

>

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

>

Stage Marketing en Communicatie | pop (V/X/M)

Stagevacature Marketing en Communicatie | pop

>