Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Performer/theatermaker/danser Wensley Piqué gaat met een groep jonge dansers/bewegers aan de slag om samen met muziek en videobeelden een totaalbelevenis te creëren rondom ‘vluchten’. Hij zoekt hiervoor mensen die ervaring hebben met dans en drama en zin hebben om in september aan de slag te gaan met dit project.

De repetities vinden plaats tussen 9 en 20 september in de avond 19:00 – 21:00 en in het weekend overdag. Op zaterdag 21 september en zondag 22 september (avond) zijn de voorstellingen in de Eusebiuskerk in Arnhem. Deelname aan het project is op vrijwillige basis.

De auditie vindt plaats op zondag 25 augustus. Wil jij meedoen? Meld je uiterlijk vrijdag 9 augustus aan via Quirijn Lokker: quirijn@denieuweoost.nl. Als je vragen hebt kun je bellen naar 06 10023220. Vermeld in je aanmelding je naam, leeftijd, emailadres, telefoonnummer, je ervaring met dans/beweging/theater en je beschikbaarheid tijdens de repetitieperiode.

Wensley Piqué:

“In mijn werk ben ik performer, theatermaker, poppenspeler, docent in dans en drama afgestudeerd aan de toneelacademie Maastricht, regie- en theaterdocent. In september werk ik als choreograaf mee aan de Nacht van de Eusebius rondom de Slag om Arnhem. Voor dit project ben ik op zoek naar amateurdansers tussen de 16 en de 24 jaar die affiniteit hebben met spel, of ervaring hebben met spel (bijvoorbeeld via het vak drama) en snel bewegingsmateriaal kunnen opnemen. Ik zoek enthousiaste jonge mensen die dit bijzondere project zouden willen meemaken en dit gelaagde thema emotioneel kunnen verbeelden vanuit fysieke presentatie en theatraal bewegen.

De auditie kun je zien als een workshop om kennis te maken met mijn stijl van werken. Ik maak kennis met jullie en jullie met elkaar. Aan het einde van de dag maken we voor elkaar een korte presentatie.”

Nacht van de Eusebius

Na de succesvolle primeur in 2016 wordt in september een nieuwe editie van De Nacht van de Eusebius gehouden. Een multimediaal evenement in de Eusebiuskerk over de Slag om Arnhem in september 1944, de evacuatie en de verrijzenis van de stad in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Met video, muziek, dans, en theater worden bruggen geslagen: tussen heden en verleden, tussen Arnhem en de rest van de wereld en tussen generaties. Persoonlijke verhalen van toen lopen synchroon met persoonlijke verhalen van nu.

De organisatie is in handen van Rotaryclub Arnhem in samenwerking met productiehuis De Nieuwe Oost, Rotaract Arnhem-Centrum en Stichting Eusebius Arnhem. Financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en vele sponsoren.

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Marketing- en communicatiestagiair(e)s gezocht!

In Arnhem, Nijmegen en Deventer zijn we voor het nieuwe seizoen op zoek naar stagiair(e)s!

TAGS: theater dans literatuur muziek

>

Programma Nijmeegse Kunstnacht bekend!

Onze makers en voorstellingen zijn dit jaar op maar liefst 4 locaties te zien.

TAGS: dans literatuur

>

Freez brengt nieuwe single uit en toert met Typhoon

Nieuwe single en op tour met de Verandasessies van Typhoon

TAGS: popmuziek muziek

>

Uniek project van Deventer Stadsdichter Wibo Kosters

Crowdfundingsactie voor elpee met stadsgedichten op muziek

TAGS: popmuziek muziek poezie multidisciplinair

>

De Nieuwe Oost zie je overal deze zomer

Van het Limburg Festival in Roermond tot festival Hongerige Wolf in Groningen.

TAGS: theater dans literatuur muziek festivals

>