Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Booi Kluiving

theatermaker

Booi Kluiving (1994) maakt vanuit persoonlijke fascinatie theatervoorstellingen over grote maatschappelijke onderwerpen.

Booi Kluiving (1994) is een theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen. Hij gelooft dat het theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden. Hij zoekt hierbij naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hierbij elementen van Spoken Word en online media.

Voorstellingen Booi Kluiving

In 2018 is Kluiving afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Tijdens zijn studie heeft hij onder andere in de voorstelling ‘Normale Gewone Mensen’ van Toneelgroep Oostpool gespeeld. In 2017 speelde hij zijn zelfgeschreven solo ‘Plastic’, een cross-over tussen spoken-word en een klassieke theatertekst, onder andere in Theater aan de Rijn, Theater Kikker en (tijdens het Fringe-Festival) in Theater Bellevue.

In september 2018 stond hij op het Fringe Festival met zijn voorstelling KEK: een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden. Daarnaast maakt KEK onderdeel uit van Het Wilde Oosten 2018 en staan er een aantal solo-voorstellingen gepland in december 2018.