Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Booi Kluiving

theatermaker

Booi Kluiving (1994) maakt vanuit persoonlijke fascinatie theatervoorstellingen over grote maatschappelijke onderwerpen.

Booi Kluiving (1994) is een theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen. Hij gelooft dat het theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden. Hij zoekt hierbij naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hierbij elementen van Spoken Word en online media.

Voorstellingen Booi Kluiving

In 2018 is Kluiving afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Tijdens zijn studie heeft hij onder andere in de voorstelling ‘Normale Gewone Mensen’ van Toneelgroep Oostpool gespeeld. In 2017 speelde hij zijn zelfgeschreven solo ‘Plastic’, een cross-over tussen spoken-word en een klassieke theatertekst, onder andere in Theater aan de Rijn, Theater Kikker en (tijdens het Fringe-Festival) in Theater Bellevue.

In september 2018 maakte hij bij De Nieuwe Oost de voorstelling KEK: een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden. Deze voorstelling was te zien tijdens het Fringe Festival, als onderdeel van Het Wilde Oosten 2018 en was een aantal keer solo te zien in verschillende theaters.

In februari 2020 gaat zijn voorstelling Let’s Play in première. In deze voorstelling onderzoekt Booi samen met Abel Enklaar en Kars van den Heuvel via games de  betekenis van spel in het leven.Gerelateerd nieuws

NEON en Booi Kluiving op Amsterdam Fringe Festival

Van 6 tot 16 september barst Amsterdam Fringe Festival los. Je kan er Körper - NEON en KEK - Booi Kluiving zien.

TAGS: dans Amsterdam Fringe Festival

>