Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Chris Lomans

schrijver

Chris Lomans (1994) is schrijver en programmamaker

CHRIS LOMANS (1994) is schrijver en programmamaker. Hen studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ met de experimentele novelle Een mensvormig gat, waarin hen het poëtische en het prozaïsche probeert te laten versmelten, een ontwikkeling die samenvalt met de manier waarop een fictieve stad wordt heroverd door de natuur. Chris werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, waar hen onderzoek deed naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Hen houdt van teksten die zich niet laten vangen in een genre. Chris is begeleider van Literatuurnest in Nijmegen, en droeg voor op onder meer Brainwash Festival, Wintertuinfestival, Nieuwe Types, en bij Perdu en Frontaal, waarbij hen zichzelf vaak begeleidde met bezwerende live soundscapes. In 2020 verscheen hun chapbook Blijf de kou wegstrijken bij Wintertuin Uitgeverij en nam hen deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De tekst die hen in Parijs schreef is gepubliceerd in De Gids. Chris zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Dunne stof

In de zomer van 2020 nam Chris deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis DeBuren. Tijdens die residentie schreef hen een essay getiteld ‘Dunne stof’. Dat essay kun je teruglezen in De Gids.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met ThomGerelateerd nieuws

Nu te beluisteren: Talkpoeder ep

Op 17 maart verschijnt de Talkpoeder ep, met acht nummers van vijf verschillende duo’s bestaande uit een producer en schrijver.

TAGS:

>

Nieuwe lichting chapbooks: Chris Lomans en Jorina van der Laan

Onze chapbookfamilie is met de literaire ep's van makers Chris Lomans en Jorina van der Laan twee exemplaren rijker.

TAGS:

>