Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

DFG

Band

DFG zijn de Zwolse rappers Rapid, Nester, Spegt, Zero en Maki, plus producer Guapgod. Eerder maakten ze een aantal tracks en video’s en deden ze mee aan het Encore Freshmen-project. De Nieuwe Oost-curator Sticks: ‘Enorm getalenteerde gasten, zowel als rappers maar ook met hun beats en video’s.’ Het collectief doet dit jaar mee aan de Popronde en wil zich de komende tijd artistiek verdiepen en werken aan nieuw materiaal en een nieuwe live-show.

DFG is een ontembaar collectief uit Zwolle met alles aan boord om je audiovisueel te overdonderen met hun eigen taal en vibe. Rappers en producers dagen elkaar continu uit met als resultaat de beste beats, rhymes en flows uit alle hoeken van de muziek. Verpakt in clips en artwork door een stel al even enthousiaste visual artists. Het is moeilijk grip krijgen op deze jonge honden, maar het duurt nooit lang voor je wordt meegetrokken in hun universum vol lauwwarme biri’s, frisse soda’s en paarse hazewolken. Een georganiseerde chaos met Zwolle als decor. Combineer dat met een flinke dosis ambitie, tomeloze energie en diepgaande liefde voor muziek en je snapt dat deze groep sowieso voor een unieke ervaring gaat zorgen. Wees daar of kook gaar.

DFG is een zeskoppig rap-collectief uit Zwolle waarvan de leden elkaar doorlopend uitdagen de dikste tracks te maken, met als resultaat de beste beats, grooves, rhymes en flows. Gecombineerd met de ontembare ambitie elke zaal te vullen met de energie die ze zelf  van hip-hop krijgen, maakt dat DFG een unieke ervaring, voor de muziek, voor de jeugd. De groep bestaat uit de producer Guapgod en de rappers Rapid, Nester, Spegt, Zero en Maki. Na de mixtape ‘DRAADLOOS’ die in januari van 2017 uitkwam, hebben ze  shows gedaan in Zwolle en omstreken, waaronder de kleine en de grote zaal van Hedon. In de zomer van 2017 deden ze mee met Encore Freshmen en gingen naar huis met de juryprijs, wat leidde tot een showcase bij Encore All Stars op Encore Festival.