Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

fusus

Muzikant

/’fu:.sus/,[‘fu:.sus]
diepe abstracte reis, die voortkomt
uit de ontmoeting tussen klassieke en
elektronische geluiden, opererend in de ruimte

tussen ‘hemel en aarde’, en zich uitstrekt
tot in het oneindige.

De multi-instrumentalisten en producers Ruben Maathuis, Koen Vosmeijer en Koen Klunder hebben zich toegewijd aan het samensmelten van hun roots in klassiek slagwerk en elektronische muziek. Met een imposante verzameling ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, effecten en samples bouwen ze een eigen universum van geluid.

Het is een futuristisch en gelaagd geheel waarmee het trio de grenzen van house, techno, ambient, jazz en klassiek doet vervagen. Sferische synths en warme marimba klanken herinneren aan neo-klassieke grootheden als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Steve Reich. Terwijl de beats en percussie een reflectie zijn van elektronische pioniers als Bonobo, Weval en Moderat. Hun onconventionele benadering, ultieme beheersing en artistieke shows leveren fusus een unieke plek op in het muzieklandschap.

Een samenwerking met Vosmeijer’s broer en dj/producer De Sluwe Vos introduceerde het trio in elektronische muziek. Fusus was onderdeel van de Kontra Album Live Tour. Met een leger van live slagwerk gaf fusus een nieuwe betekenis aan ‘elektronisch live’ op onder meer Melkweg Amsterdam, Tivoli Vredenburg, Doornroosje Nijmegen, Paaspop, We Are Electric en Pukkelpop.

Eind 2016 verscheen ‘In Manu’, de debuut EP van fusus. Met een live show rondom dit werk won fusus het Overijsselse showcasefestival ‘De IJssel Stroomt Over’ en speelde al op Eurosonic Noorderslag, het Grachtenfestival en de Popronde.

In februari 2019 bracht fusus hun tweede werk uit: de In Textus EP. In samenwerking met beeldend kunstenaar Sven Signe den Hartogh vertaalt het trio de EP live naar een artistieke totaalbeleving, welke de traditionele concertsetting overstijgt.

Met De Nieuwe Oost gaat fusus onderzoeken hoe ze hun complexe sound met een integere maar indrukwekkende live-show op het podium kunnen krijgen, in kleine en grote variant. Daarnaast gaan ze in samenwerking met De Nieuwe Oost op zoek naar vernieuwende samenwerkingen en onderzoeken de koppeling tussen hun roots en nieuwe elektronica.

 

Contactpersonen

Producent

Agenda van fususBekijk alle makers