Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Isabelle Renate la Poutré

fotograaf/filmmaker

In ieder moment zit een uniek verhaal. Dat is waar het om draait in het werk van fotografe en filmmaakster Isabelle Renate la Poutré. Ze legt niet alleen optredens vast, maar juist ook ‘the unseen’: het onderbuikgevoel, dat wat zich achter de schermen afspeelt.

In ieder moment zit een uniek verhaal. Dat is waar het om draait in het werk van fotografe en filmmaakster Isabelle Renate la Poutré. Door zelf in het decor op te gaan, geeft ze alles wat voor haar lens komt volledig de ruimte. Van artiesten als Kyteman, Roosbeef, De Staat, Jeangu Macrooy en Typhoon legde ze niet alleen optredens vast, maar juist ook ‘the unseen’: het onderbuikgevoel, dat wat zich achter de schermen afspeelt.

Stijl

Rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk. Zo omschrijven kenners Isabelles stijl. Ze verstaat de kunst van het zichzelf onzichtbaar maken. Backstage hebben artiesten niet in de gaten dat ze er is, later voelen ze de kracht van het moment in haar beelden terug.

Blik op de wereld

Isabelle Renate la Poutré (1990) is fotografe en filmmaakster. Min of meer autodidact. Ze voltooide de opleiding Multimediavormgeving (2011) en is daarna haar eigen blik op de wereld gaan onderzoeken. Daarbij kiest ze niet tussen film en fotografie maar bepaalt samen met haar opdrachtgever hoe ze het verhaal het beste kan vatten. In 2014 verscheen haar eerste documentaire ‘De weg naar jongvolwassen’, gevolgd door diverse muziekfotografie, reportages en portretten. Haar expositie “Being Typhoon… Every Day”, waarvoor Isabelle 2 jaar lang Typhoon volgde, was in september 2016 voor het eerst te zien tijdens het Unseen Photo Festival in het Art Hotel in Amsterdam. En later in de Deventer Schouwburg.

Traject bij De Nieuwe Oost | pop

We werken samen met Isabelle aan een documentaire over Jeangu Macrooy, A Mili en Xillan drie jonge getalenteerde Surinaamse muzikanten, die hun warme thuis verlaten om in het koude Nederland de volgende stap in hun muziekcarrière te zetten. Het publiek en de managers liggen aan hun voeten. Tegelijkertijd missen ze hun familie en moeten ze vechten om in Nederland te mogen blijven.

ContactpersonenBekijk alle makers