Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Jasper van Luijk

choreograaf

Jasper van Luijk (1987) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en was pas 24 jaar toen hij door Korzo werd geselecteerd om zijn eerste werk te tonen in Voorjaarsontwaken 2011. Dit resulteerde in Too Many New Beginnings, wat zeer goed werd ontvangen.

Het jaar daarop creëerde hij in opdracht van Korzo producties het duet About There & Here dat in première ging tijdens het Holland Dance Festival 2012. In hetzelfde seizoen creëerde hij werken voor Brand New #3 (Conny Janssen Danst i.s.m. Dansateliers) en Festival a/d Werf. Ook won hij in 2012 de ITs Choreography Award, een prijs voor pas afgestudeerd choreografietalent. Na zijn afstuderen besluit hij zich fulltime op choreograferen te richten. Bij Korzo maakte hij o.a. werk voor Here We Live and Now 2012, 2013 en CaDance 2013 en 2015.

Voorstellingen

Quite Discontinuous ontstond i.s.m. Generale Oost en Dansateliers en werd geselecteerd voor de Dance Roads tour naar o.a. Canada, Turijn en Bordeaux. Na de nationale en internationale succestournee in 2013 was Quite Discontinuous in 2018 en 2019 opnieuw te zien in Nederlandse theaters. Jasper van Luijk heeft een sterke band met ‘Quite’, hij voelt een grote noodzaak een breder publiek in contact te brengen met deze poëtische vertelling rondom de dood. Op dit moment wordt Jasper ondersteund door De Nieuwe Oost, Het Huis Utrecht, MAAStd en Korzo producties. Twee highlights zijn de solo voorstellingen Yonder en The Definition of Now.

Jaspers werk

In Jaspers werk staat altijd de intermenselijke relatie centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen.

Volgende quote