Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Joeri Vos

theatermaker

Joeri Vos heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een veelzijdig en veelgevraagd theatermaker en schrijver. Hij heeft een sterke band met de stad Arnhem, waar hij zijn studie afrondde, maar ook werkte bij De Nieuwe Oost, Keesen en Co en Toneelgroep Oostpool. Momenteel is Joeri artistiek leider van muziektheatergezelschap de Veenfabriek in Leiden.

Met zijn eigen theatergroep TG 42 regisseerde hij diverse voorstellingen bij De Nieuwe Oost met als hoogtepunt de locatievoorstelling ‘Mensen’ (2008) in ‘de achtertuin’ van het beroemde Airborne Museum in Oosterbeek in het kader van de herdenkingen rondom de Slag om Arnhem. De vierde samenwerking tussen TG 42 en De Nieuwe Oost resulteerde in juni 2011 in de Oerol-voorstelling ‘Starbugs’ over buitenaards leven.

Sinds 2013 maakt Vos deel uit van het vaste artistieke team van Toneelgroep Oostpool, waar hij in vier jaar tijd verschillende voorstellingen regisseerde en een regietraject van kleine- naar grotezaalproducties doorliep. Hij regisseerde er onder andere de muziektheatervoorstellingen Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? op Oerol en onlangs nog Shakespeares Richard III.

Bij Toneelgroep Oostpool schreef en bewerkte hij diverse toneelteksten, waaronder het satirische drieluik Goede bedoelingen over mensen uit verschillende milieus en Virginia Woolf’s Orlando.

Agenda van Joeri VosBekijk alle makers