Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Laurens van de Linde

schrijver, muzikant

Laurens van de Linde (1993) is schrijver en muzikant. Hij publiceerde in VOX, op De Optimist, in de literaire podcast Ondercast, en trad op tijdens onder meer het Valkhoffestival, Festival de Oversteek en het Nijmeegs Boekenfeest, en maakte een audiovoorstelling voor Oorzaken Festival in samenwerking met 6 andere makers. In 2018 bracht Laurens onder de naam LRNS de cassette Indoor Astronauts uit, en in april 2019 stond hij met Nederlandstalige liedjes in het voorprogramma van Lucky Fonz III in Doornroosje. Laurens zit in een literaire boyband: BOYBAND, de literaire boyband. Hij is tevens programmamaker bij De Nieuwe Oost | Wintertuin en begeleider van Literaturjugend in Utrecht. Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

Vier 50 jaar maanlanding

4. Schakel in op LUNAR FM

[radio-dj:] Je bent over the moon met deze buitenaards vette playlist: Klik hier om te luisteren. Of luister je in met één van Laurens’ liedjes: https://soundcloud.com/laurenslinde/albums.

3. Vier het live

Kom op 21 juli om 15u naar WALTER om samen met ons de maanlanding te vieren tijdens 10 seconds to liftoff. Er is maanmuziek, intergalactische gedichten en planetenproza en een heuse lancering van een literair tijdschrift, De Horizonvreter. Entree is gratis, voor de Tang moet je betalen. Klik hier voor het Facebook event.

2. Zwaai naar astronauten

Op deze pagina check je wanneer het ISS overvliegt, als een helder zichtbare vonk aan de hemel. Op deze pagina ontdek je wie zich precies in dat blikje bevinden. Ze hebben allemaal een eigen Wikipedia-pagina.

1. Kijk korte films

Sinds er films konden worden gemaakt, zijn er films over de ruimte gemaakt. Als je toevallig nog tweeënveertig uur over hebt kun je 2001: A Space Odyssey terugkijken voor de voorpret, maar zo niet: laaf je dan aan deze korte ruimtefilms.

 Gerelateerd nieuws

Festivalavond vol aanstormend talent tijdens Nieuwe Types

Vrijdagavond 28 juni vindt 'De schrijvers van nu' plaats in Arnhem.

TAGS: literatuur festival Nieuwe Types arnhem

>

Schrijverswerkplaats: nieuwe edities

De Literaturjugend is onze maandelijkse schrijverswerkplaats in Nijmegen, Utrecht en Antwerpen

TAGS: schrijven

>

Aftershow podcast Over de natuur van de dingen

Live podcast opname door Dennis Gaens in Theater a/d Rijn in Arnhem rond Over de natuur van de dingen van Lowie van Oers.

TAGS: theater literatuur podcast

>