Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

NESS

Muzikant

Grootste hiphop talent van Overijssel

NESS (Ernest Rodziekiewicz) is een 23-jarige hiphop artiest uit Zwolle. Hij komt oorspronkelijk uit Polen waar hij tot zijn twaalfde heeft gewoond. Sinds 2016 maakt hij Nederlandstalige rap- en hiphopmuziek op professioneel niveau.

NESS wordt door kenners gezien als het grootste hiphop talent uit Overijssel. In 2018 heeft hij zijn debuut EP geschreven, opgenomen en laten produceren met featurings van o.a: Rico, Sticks, Eljero Elia, Bassistent en Crooks. In april 2019 werd dit project genaamd ‘Dagdromen’ gereleased met een releaseparty (aftermovie) in een uitverkochte zaal in Hedon Zwolle. De EP bevat de single ‘Zwolle’ welke al bijna 100.000 streams heeft opgehaald.

De Poolse rapper is onderdeel van de rapformatie DFG uit Zwolle, waarmee o.a. supports werden verzorgd voor Rico & Sticks, De Jeugd van Tegenwoordig en meer.

Niet alleen werkt NESS samen met zijn Zwolse collega’s, hij pakt sinds 2019 uit met zijn solocarrière waarmee hij steeds grotere stappen zet. Zo bracht hij naar aanloop van zijn EP tracks uit als ‘Collabo’ met DonElla, ook wel bekend als voetballer Eljero Elia en ‘Complex’ met Kaascouse.

Deze tracks in combinatie met de drive en toekomstige plannen van NESS zorgden ervoor dat hij achtereenvolgend een Talent van de Maand 101 Barz (youtube), een FunX Talentsessie (youtube) en een Wintersessie 101 Barz veroverde (youtube).

Wie aan Zwolse rap denkt, denkt uiteraard aan good old Sticks. Hij is goed te spreken over de nieuweling in de Zwolse scene, waarmee hij ook op een feature staat op de track ‘Einde’.

De stappen die NESS zet, zet hij niet alleen via de streamingsdiensten. Op zijn Instagram @ness.dfg plaatst hij barsvideos die zorgen voor een groot onderdeel van de impulsen in zijn carrière. Het aantal volgers van de rapper staat op meer dan 7.000, dus de komende maanden is het aan de artiest om zichzelf op de kaart te zetten bij het grotere publiek.

November 2019 bracht hij zijn vervolg EP “Mentaal sterker” uit.
In 2020 richt de Zwolse rapper zich op het schrijven en releasen van zijn debuutalbum, wat einde van het jaar wordt verwacht. Het wordt een manifest voor een nieuwe denkwijze binnen de hiphop. Hij wordt hierbij ondersteund door Sticks, het Fonds Podium Kunsten en De Nieuwe Oost.

 

Contactpersonen

Agenda van NESSGerelateerd nieuws

De Nieuwe Oost op de Bank | Deel 3

Het is een tijd waarin een nieuwe realiteit en dus nieuwe verhalen ontstaan. Lees over de initiatieven van onze makers.

TAGS:

>