Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Ruben Chi

dansmaker

Ruben Chi is streetstyle-danser, funkster en entrepeneur

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf. Deze baanbrekende interdisciplinaire artiest zoekt in zijn werk telkens de grens op tussen beweging en muziek en is hij altijd op reis naar een bepaalde transcendentie in zijn werk. Vijf keer op rij won hij de internationale Hiphop danscompetitie Juste Debout Holland en is hij tevens winnaar van het befaamde Summer Dance Forever festival. Met “Soulcypher” bouwt Chi in Arnhem aan een duurzame hiphopdansgemeenschap, co-oprichter van het Amsterdamse Ghetto Funk Collective en is hij onder andere ook dansmaker bij productiehuis De Nieuwe Oost & Introdans. Sinds 2020 is hij als choreograaf aangesloten bij Introdans en maakte hij de voorstellingen Souldrums en The Alchemist.

Overstijgend, bezielend, gedurfd, cultureel divers & altijd met een rauwe touch.

Voorstellingen van Ruben Chi bij De Nieuwe Oost

Nu richt hij zich bij De Nieuwe Oost op zijn ambities als choreograaf/dansmaker. In 2019 – 2020 werkte hij hier met ondersteuning van de Urban Arts Talentregeling van Fonds Cultuurparticipatie aan zijn eerste voorstelling Moving Sounds, waarin hij zijn passie voor de hiphopcultuur combineert met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle-scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater. \Zijn doel is via urban dans verbindingen te maken die voorbij alle culturen gaan. Zijn tweede voorstelling Solitude gaat op 14 oktober 2021 in première. Een preview van de voorstelling zal te zien zijn tijdens Moving Futures Festival 2021, Framed Festival, Festival de Oversteek en Hoogte80. Daarnaast maakte hij in 2020 de korte films Building Bridges en Moving Sounds.

Volg Ruben

Website | YouTube | Instagram | Facebook 

Volgende quote

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen neem contact op met LindaGerelateerd nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

TAGS:

>

Dansfestival Moving Futures dit jaar online

Van 22 t/m 29 april kun je hét landelijke festival met de nieuwste generatie dansmakers, online meemaken.

TAGS:

>

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>