Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Ruben Chi

dansmaker

Ruben Chi is streetstyle-danser, funkster en entrepeneur

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf. Deze baanbrekende interdisciplinair artiest zoekt in zijn werk steeds de grens op tussen beweging en muziek. Vijf keer op rij won hij de internationale danscompetitie Juste Debout Holland en is hij tevens winnaar van het befaamde Summer Dance Forever festival. Met Soulcypher bouwt Chi in Arnhem aan een duurzame hiphopdansgemeenschap.”

Voorstellingen van Ruben Chi bij De Nieuwe Oost

Nu richt hij zich bij De Nieuwe Oost op zijn ambities als choreograaf/dansmaker. In 2019 – 2020 werkte hij hier met ondersteuning van de Urban Arts Talentregeling van Fonds Cultuurparticipatie aan zijn eerste voorstelling Moving Sounds, waarin hij zijn passie voor de hiphopcultuur combineert met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle-scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater. Zijn doel is via urban dans verbindingen te maken die voorbij alle culturen gaan. Zijn tweede voorstelling Solitude gaat op 14 oktober 2021 in première. Een preview van de voorstelling zal te zien zijn tijdens Moving Futures Festival 2021. Daarnaast maakte hij de korte films Building Bridges en Moving Sounds.

Volg Ruben

Website | YouTube | Instagram | Facebook 

Volgende quote

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen neem contact op met Linda

Voor vragen over publiciteit neem contact op met NienkeGerelateerd nieuws

Dansfestival Moving Futures dit jaar online

Van 22 t/m 29 april kun je hét landelijke festival met de nieuwste generatie dansmakers, online meemaken.

TAGS:

>

Ruben Chi & Arnhemse Meisjes te zien bij Oostpool Stream

In februari en april zijn Ruben Chi en Arnhemse Meisjes te zien via een livestream. Geniet thuis op de bank van de voorstellingen!

TAGS:

>

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>