Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Ruben Chi

dansmaker

Ruben Chi is streetstyle-danser, funkster en entrepeneur

“Without roots a flower can’t grow” is een van de belangrijke dansmotto’s van Ruben Chi, een urban dansmaker met stevige roots in de hiphop culture. Hij verdiept zich graag in de geschiedenis en basis van de verschillende streetstyles. Na zijn opleiding Artiest Dans Urban, werd hij bekend als uitvoerend danser bij het bekende en populaire streetdance spektakel Blaze The Show, won hij vijf keer Juste Debout Locking, en heeft hij voor talloze artiesten op nationaal en internationaal podium gedanst, waaronder Armin van Buuren, Sheila E, The Ladies of Soul en tijdens het F1 Grand Prix in Singapore.

Dansdocent

Naast het maken van urban dansvoorstellingen is Ruben tevens uitvoerend artiest, organisator van diverse dance battles en geeft hij les bij diverse dansopleidingen, waaronder de urban dansopleiding bij Rijnijssel i.sm. Studio26 en bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Streetdance en battles

Chi heeft inmiddels zijn naam opgebouwd in de underground scene van de streetdance/hiphop in Nederland. Hier ligt ook zijn echte pure passie en liefde voor de dans. Hij is daarnaast hoofdorganisator van het evenement SoulCypher, een dansplatform waarbij dansers uit de regio de kans krijgen om met internationale dansers en bekende lokale dansers ervaringen uit te wisselen door middel van dans & battles. In november 2019 publiceerde het AD en De Gelderlander een interview met Ruben Chi rondom SoulCypher in Arnhem.

Het traject van Ruben wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie. Bij De Nieuwe Oost werkt hij op dit moment aan zijn voorstelling Moving Sounds, over de verschillende ritmes van het leven. Deze voorstelling zal in het voorjaar van 2020 in première gaan.

Volgende quote

Voor meer info zie

Website | YouTube | Instagram | Facebook Gerelateerd nieuws

Urban dansmaker Ruben Chi zoekt dansers/muzikanten

Urban dansmaker Ruben Chi zoekt dansers/muzikanten voor zijn voorstelling Moving Sounds

TAGS: dans muziek hiphop Auditie urban

>

Theater a/d Rijn stelt programmaraad aan

Theater a/d Rijn, onderdeel van De Nieuwe Oost, stelt een Programmaraad aan die adviseert en programmeert vanuit diverse perspectieven.

TAGS: Theater a/d Rijn Programmaraad Diversiteit

>

Zomerproject The JAM

Theater aan de Rijn, Rozet en De Nieuwe Oost werken deze zomer samen voor de eerste editie van The JAM.

TAGS:

>