Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Ruben Chi

dansmaker

Ruben Chi is streetstyle-danser, funkster en entrepeneur

“Without roots a flower can’t grow” is een van de belangrijke dansmotto’s van Ruben Chi. Hij verdiept zich graag in de geschiedenis en basis van de verschillende streetstyles. Na zijn opleiding Artiest Dans Urban, werd hij bekend als uitvoerend danser bij het bekende en populaire streetdance spektakel Blaze The Show, won hij vijf keer Juste Debout Locking, en heeft hij voor talloze artiesten op nationaal en internationaal podium gedanst, waaronder Armin van BUren, Sheila E, The Ladies of Soul en tijdens het F1 Grand Prix in Singapore.

Dansdocent

Naast het maken van Urban Dansvoorstellingen is Chi tevens uitvoerend artiest, organisator van diverse dance battles en geeft hij les bij diverse dansopleidingen, waaronder de urban dans opleiding bij Rijnijssel i.sm. Studio26 en bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Streetdance en battles

Chi heeft inmiddels zijn naam opgebouwd in de underground scene van de streetdances in Nederland. Hier ligt ook zijn echte pure passie en liefde voor de dans. Hij is tevens hoofdorganisator van het evenement Soul Cypher, een dansplatform waarbij dansers uit de regio de kans krijgen om met internationale dansers en bekende lokale dansers ervaringen uit te wisselen door middel van dans & battles.

Bij De Nieuwe Oost werkt hij momenteel aan zijn voorstelling Moving Sounds, over de verschillende ritmes van het leven. Deze voorstelling zal in het voorjaar van 2020 in premiere gaan.

 

Voor meer info zie

Website | YouTube | Instagram | Facebook 

Agenda van Ruben ChiGerelateerd nieuws

20 juni, 2019

Zomerproject The JAM

Theater aan de Rijn, Rozet en De Nieuwe Oost werken deze zomer samen voor de eerste editie van The JAM.

TAGS:

>