Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Ruben Chi

dansmaker

Ruben Chi is streetstyle-danser, funkster en entrepeneur

Ruben Chi (oprichter van de danscrew ‘Ghetto Funk Collective’, vijfvoudig winnaar Juste Debout, winnaar Summer Dance Forever 2019 categorie locking) is danser, choreograaf en docent met roots in de hiphop. Na zijn opleiding Artiest Urban in Arnhem, werd Chi internationaal bekend en geroemd als uitvoerend danser (o.a. voor Armin van Buuren en Ladies of Soul) en reisde de wereld rond om te dansen in grote shows en battles.

Ruben is naast danser en choreograaf een spil in de urban scène: als organisator van het urban-event SoulCypher biedt hij door middel van met battles, jams, workshops en talkshows een plek voor urban culture in Arnhem, een platform voor uitwisseling tussen nationale en internationale urban dansers.

Voorstellingen van Ruben Chi bij De Nieuwe Oost

Nu richt hij zich bij De Nieuwe Oost op zijn ambities als choreograaf/dansmaker. In 2019 – 2020 werkte hij hier met ondersteuning van de Urban Arts Talentregeling van Fonds Cultuurparticipatie aan zijn eerste voorstelling Moving Sounds, waarin hij zijn passie voor de hiphopcultuur combineert met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle-scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater. Zijn doel is via urban dans verbindingen te maken die voorbij alle culturen gaan. Zijn tweede voorstelling Solitude gaat op 14 oktober in première. Een preview van de voorstelling zal te zien zijn tijdens Moving Futures Festival 2021. Daarnaast maakte hij de korte films Building Bridges en Moving Sounds.

Volg Ruben

Website | YouTube | Instagram | Facebook 

Volgende quote

Impressie Moving Sounds - Ruben Chi

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen neem contact op met Linda

Voor vragen over publiciteit neem contact op met NienkeGerelateerd nieuws

Ruben Chi & Arnhemse Meisjes te zien bij Oostpool Stream

In februari en april zijn Ruben Chi en Arnhemse Meisjes te zien via een livestream. Geniet thuis op de bank van de voorstellingen!

TAGS:

>

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>

Ruben Chi genomineerd voor Cultuurprijs Arnhem

Choreograaf en bewegingskunstenaar Ruben Chi is genomineerd voor Cultuurprijs Arnhem, de winnaar is op 29 januari bekend.

TAGS: dans makers arnhem

>