Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Symphony Of Fire

Muziek- en vuurcollectief

De krankzinnige liveshows van Symphony of Fire bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen.

Sinds de holbewoners is vuur en bliksem al topentertainment voor de gehele mensheid. Nu gebruiken twee uitvinders uit Deventer  – Uwe Dobberstein en Peter de Man – deze oerkrachten voor hun muzikale symfonieën. De krankzinnige liveshows bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen. Symphony of Fire dresseert de natuur zelve.

Megaorkest van vuurmachines

Net als techno grondleggers Kraftwerk werken ze in een eigen laboratorium non-stop aan nieuwe instrumenten en muziek. Er ontstaat in Deventer een compleet computergestuurd megaorkest van vuurmachines! Chiptune, rock, klassiek en hiphop zijn de muzikale inspiraties van de mannen. De uitkomst is spectaculair anders. Het pionierswerk wordt nu opgemerkt. Het NOS-journaal maakte al een reportage. Binkbeats en Def P werkten samen met de heren. Ze organiseren een eigen festival – ‘De Langste Nacht’ – en Burning Man en Dutch Design Week mochten ze al afsluiten. The future is here!

Uwe Dobberstein en Peter de Man

Zuid-Afrikaan Uwe Dobberstein is verantwoordelijk voor de vormgeving, natuurkundige processen en haalt letterlijk de zweep over het orkest tijdens liveshows. Peter de Man is dirigent, componist en het elektronisch wonder. Hij werkte eerder samen met kunstenaar Daan Roosegaarde. Peter: ´De taal van Symphony of Fire is universeel, maar we geven het publiek iets wat ze nog nooit gezien, gevoeld en gehoord hebben.’

Meer info

 | Website | YouTube | Facebook

Agenda van Symphony Of FireGerelateerd nieuws

De Nieuwe Oost op de Zwarte Cross

Symphony Of Fire, Freez & Helena Hoogenkamp, en Twee Generaties Jan Terlouw schitteren op grootste muziekfestival van Nederland

TAGS: De Nieuwe Oost muziek festival

>

De Nieuwe Oost zie je overal deze zomer

Van het Limburg Festival in Roermond tot festival Hongerige Wolf in Groningen.

TAGS: theater dans literatuur muziek festivals

>

Symphony of Fire in De Stentor

Muziek maken van explosies, vuur en bliksem? Lees hier het interview met dit bizar inventieve duo!

TAGS: popmuziek Deventer Symphony of Fire stentor

>