Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Wensley Piqué

theatermaker

Wensley Piqué (1977) is performer, theatermaker, poppenspeler, choreograaf en bewegingsdocent. Hij studeerde af als regie- en theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht.

Zijn stijl is fysiek, rauw, humoristisch en energiek. Als vaste speler bij theatergroep DOX was hij 11 jaar lang uitvoerend performer. Met zijn voorstelling ‘Granma’ deed hij mee aan het talentenprogramma Popster!. Wensley speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, China, en Suriname. Op festivals als Oerol, de Parade, en Theaterfestival Boulevard. Hij werkte samen met De Toneelmakerij, verhalenfabriek Freak du Chique, theaterschool ON STAGE (Suriname), Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten, Het Lab, De Bonte Hond, en Studio 100.

Naast performer en maker is hij dans- en theaterdocent met een passie en fascinatie voor verbinding maken tussen mensen onderling, tussen hemzelf en anderen, en tussen mens en natuur.

Wensley is lid van de programmaraad van Theater a/d Rijn, en als maker verbonden aan Bijlmer Parktheater, Feikes Huis en Rose Stories.

Bij De Nieuwe Oost deed Wensley o.a. de choreografie voor de Nacht van de Eusebius (2019). Tijdens #radicaallokaal (2020) ontwikkelde hij een installatie waarin hij, in het kader van Black Lives Matter, de psychologie van eerste indruk onderzocht. Daarnaast begeleidde hij Arnhemse jonge (amateur)makers tijdens The JAM (2020).

Contactpersonen

Eve Hopkins

Agenda van Wensley PiquéBekijk alle makers