Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september, en zaterdag 7 en zondag 8 september dompel je jezelf tijden festival De Oversteek voor de elfde keer onder in een divers programma met muziek, theater, dans, literatuur, performance, beeldende kunst en alles ertussenin.

Dit jaar kun je voorstellingen van verschillende De Nieuwe Oost – makers zien:

Editie Oost (31 augustus en 1 september)

Kruidkoek & Joost Oomen: Kruidkoek is een obscure mix van jazz, rock, zelf geknutselde lichtshows en flink wat improvisatie en humor. Vandaag speelt de band samen met schrijver Joost Oomen.

BrotherTill & Die Hooflig: Een krachtige muziekperformance en multimediale smeltkroes van beats, Afrikaanse rymklets (rap) en Nederlandstalige spoken word.

Duoshow van Marc van der Holst, die met The Avonden volgens de Volkskrant het beste Nederlandstalige album van 2018 maakte, en Marina Tadic, spil van Eerie Wanda.

Sophie Mayeux onderzoekt in de dansvoorstelling Die Verwandlung, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, het evolutionaire proces van het leven.

 

 

Editie West (7 en 8 september)

Performanceduo NEON presenteert de dansperformance Körper. De Volkskrant: ‘Met een indrukwekkende krachtsinspanning laat NEON zien hoe de mens vastloopt in het kapitalisme.’ ****

Beeldende monoloog van Corinne Heyrman en Tim Hoefnagels over de menselijke drang om alles te willen weten onderzoeken. Moet de mens wel alles willen weten? Wat zijn we met kennis? En wat als we fout zitten?

Auteur Gerjon Gijsbers neemt je mee op avontuurlijke trip door Plant je Vlag en laat je de Waalsprong van een volstrekt nieuwe kant zien.

Bekijk het hele programma op: www.festivaldeoversteek.nl 

 

Meer nieuws

Schrijvers en literair professionals gezocht voor CELA

TAGS: CELA talentontwikkeling Europa oproep

>

Koen Frijns stelt Wintertuinsessie samen

De wintertuinsessies zijn een reeks literaire talkshows waarin makers de kans krijgen om hun ideale avond samen te stellen.

TAGS: literatuur muziek talkshow

>

Linda Kokke ontvangt Anne Faber Stipendium 2019

Linda Kokke, directie-ondersteuning, beleid en fondsenwerver bij De Nieuwe Oost, ontvangt stipendium voor ambitieuze zakelijk lei

TAGS: De Nieuwe Oost prijs talent

>

Waarom Continenten? – Vier vragen aan Mart van Berckel

Regisseur Mart van Berckel maakt bij De Nieuwe Oost Continenten. Wat drijft Mart om dit te maken?

TAGS: Theater a/d Rijn theater makers

>

Nicole Kaandorp nieuwe schrijver bij De Nieuwe Oost

Welkom bij De Nieuwe Oost Nicole Kaandorp

TAGS: literatuur schrijver nieuwe maker

>