Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Wij treuren om Menno Wigman, met wie we zo vaak en zo fijn hebben samengewerkt. We herdenken hem met een bijzonder gedicht van Gottfried Benn. Toen wij in 2004 aan Menno vroegen of hij voor ons zijn poëtica op papier zou willen zetten, schreef hij een lang essay over dit gedicht dat zo eindigde:

“Ik schaam me. Ik schaam me dat ik nooit werkelijk gevaarlijke poëzie zal schrijven. Ik schaam me dat poëzie geen klauwen heeft. En ik schaam me dat ik dit gedicht, dit ene kleine, onmiskenbaar ontregelende gedicht van Gottfried Benn nooit zelf zal kunnen schrijven. Maar iedere keer als ik het lees weet ik dat poëzie wel degelijk universeel en subversief kan zijn.”

Kleine aster

Een verzopen bierbezorger werd op de tafel gehesen.
Iemand had hem een donkerlichtlila aster
tussen de tanden geklemd.
Toen ik vanuit de borstkas
onder de huid
met een lang mes
tong en gehemelte wegsneed,
moet ik haar aangestoten hebben, want ze gleed
in de aangrenzende hersenen.
Ik bedde haar in zijn borstholte
tussen de houtwol
toen hij werd dichtgenaaid.
Drink je dronken in je vaas!
Rust zacht,
kleine aster!

Meer nieuws

Muziektheatergroep BOT gaat de poppodia in

Gewaagde overstap muziektheatergroep BOT, eerste try-outs in maart in Nijmegen en Arnhem.

TAGS: Muziektheatergroep BOT

>

Merel van Slobbe wint tweede prijs in de Turing Gedichtenwedstrijd

'Als je stil bent hoor je in de verte gletsjers smelten' maakte grote indruk.

TAGS: literatuur prijs

>

Donderdag 1 februari, Livestream van Snareskin en Paul Fisko

Nieuwe Electronische Waar-artiesten Snareskin en Paul Fisko vanaf Luxor Live

TAGS:

>

Vierde editie van het hedendaagse dansfestival Moving Futures komt eraan!

Het festival toont ons de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en is volledig gewijd aan de denk- en belevingswereld van jonge opkomende

TAGS: Moving Futures

>

Jan Terlouw en Hanna Bervoets te gast tijdens het Nijmeegs Boekenfeest

De Boekenweek begin je natuurlijk met het Nijmeegs Boekenfeest!

TAGS: literatuur boekenweek

>