Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Met Andere Woorden Festival
Hét festival waar muziek, poëzie, spoken word en theater elkaar ontmoeten, omarmen en uitdagen.
Na een succesvolle eerste editie zal 1 december het ‘Met Andere Woorden Festival’ voor de tweede keer plaatsvinden in het Burgerweeshuis.
Verwacht een programma vol jonge muzikanten, producers, dichters en spoken word artiesten uit het Oosten. Van stuwende beats tot poëtische verhalen, van theatrale trip hop tot melancholische pop van thee tot bier en van jong tot oud, iedereen is welkom! Met Andere Woorden, daar moet je bij zijn!

Met Andere Woorden is een samenwerking tussen De Nieuwe Oost, Eigenzinnig en het Burgerweeshuis en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, Deventer Cultuur Club en de Gemeente Deventer.

Line up
– NOPP
– Wibo Kosters
– Vera Bon
– MINKA
– Eigenzinnig
– Talkpoeder
– DJ Zarbi Zibou

NOPP
De organische drie-eenheid NOPP wil raken met Nederlandstalige Theatrale Trip Hop.
De noodzaak om zichzelf te uiten resulteert in een magische samenwerking tussen deze
powervrouwen. Poëtische teksten in combinatie met betoverende soundscapes en beats,
die zowel het donkere als het lichte leven beschrijven. Een act uit de selectie van Nieuwe
Electronische Waar 2019, die in de vorm van een Try Out voor het éérst live wat van hun
studiomateriaal laat horen. Een primeur!

WIBO KOSTERS
In augustus lanceerde Wibo Kosters zijn elpee ‘Wegenkaart’ op het Tuinfeest. Kosters,
oud-stadsdichter van Deventer, poetry slammer en muzikant zocht daarvoor de samenwerking met getalenteerde muzikanten, geluidskunstenaars en DJ’s om een aantal van zijn favoriete gedichten op muziek te zetten. Deze en andere gedichten voert Kosters met een wisselende bezetting live uit. Akoestisch, elektronisch, lieflijk en rauw.

VERA BON
Vera Bon maakt Nederlandstalige, poëtische pop. Met haar onbevangen en waarachtige manier van performen, bevindt ze zich vaak en graag op het snijvlak tussen muziek en theater. Haar muziek is bedoeld om te raken en liefdevol te dwingen om te voelen. Vera vraagt aandacht voor elk nodeloos, leidend hart. Die van zichzelf, die van een ander en dat van ons allemaal. Krachtige teksten over ogenschijnlijk kleine onderwerpen, raken aan grote thema’s als angst en liefde.

MINKA
MINKA maakt frisse Nederlandstalige elektropop met lompe synths, lieve zang en een gezonde dosis naïviteit. Zwevend op haar beats neemt ze je mee haar roze wereld in. Speels, met scherpe teksten maar vooral ook dansbaar. Want iedereen wil dansen op de muziek van MINKA. Ook mensen die niet willen dansen, die dansen stiekem. Klinkt als: een mix van De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol.

EIGENZINNIG
Eigenzinnig is een poëzieplatform waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Ze biedt een laagdrempelig podium aan schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, vertrouwen en stijl te ontwikkelen en om broodnodige meters te maken.

TALKPOEDER
Talkpoeder is een spannende live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Drie producers van Nieuwe Electronische Waar (NEW) improviseren op verschillende manieren op literaire voordrachten van drie schrijvers van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Talkpoeder was eerder te zien op de Nijmeegse kunstnacht, Poëziefestival Het Tuinfeest en de Arnhemse Uitnacht. Talkpoeder is een productie van De Nieuwe Oost | Pop & Nieuwe Electronische Waar.

 

Tickets

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

De Volkskrant geeft vier sterren aan debuutroman Simone Atangana Bekono

Confrontaties van Simone Atangana Bekono gaat over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde.

>

De Nieuwe Oost | Wintertuin zoekt stagiair(e)s!

Word jij onze nieuwe stagiar(e) podiumredactie of kom jij stage lopen op onze marketing- en communicatieafdeling?

>

Tessa van Rooijen winnaar Nieuwe Types Afstudeerprijs

Vierdejaars ArtEZ Creative Writing wint de prijs het beste afstudeerproject van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding

>

Geen Wintertuinfestival, maar Wintertuin2020

Coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december.

>

Najaarsprogramma Theater a/d Rijn online!

De Arnhemse Meisjes, Ludwig Bindervoet, Tim Hammer, Maison the Faux en Booi Kluiving zijn dit najaar te zien bij Theater a/d Rijn.

>

De Nieuwe Oost op de Bank | Deel 3

Het is een tijd waarin een nieuwe realiteit en dus nieuwe verhalen ontstaan. Lees over de initiatieven van onze makers.

>