Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Sinds 2017 coördineert De Nieuwe Oost | Wintertuin het internationale project CELA (Connecting Emerging Literary Artists) dat wordt gefinancierd door het Creative Europe programma van de EU. In september 2019 ging een tweede, vierjarige editie van start. In dit bijzondere project werken elf Europese partners samen om dertig schrijvers, tachtig vertalers en zes literair professionals aan de start van hun carrière te ondersteunen bij de ontwikkeling van een internationale, zelfstandige beroepspraktijk. Dit doet CELA door middel van vertalingen, educatieve programma’s en residenties, mentoring, workshops en cursussen, representatie op boekenbeurzen en presentaties op festivals.

Voor de organisatie en coördinatie van het Nederlandse gedeelte van het programma zoeken wij een

Projectmanager CELA (m/v/x)

8-12 uur per week

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van alle Nederlandse activiteiten en werk je in een internationale context. Het projectplan is daarbij leidend, maar de activiteiten worden ingericht op een manier die past bij onze deelnemers en het lokale netwerk. Je begeleidt de drie deelnemende Nederlandse schrijvers en een startend literair professional, organiseert en coördineert verschillende CELA-activiteiten, stuurt communicatie en marketing rond deze activiteiten aan, beheert het beschikbare budget en draagt zorg voor de administratie ervan, neemt deel aan meetings met het internationale team van projectmanagers en ondersteunt waar nodig de artistiek en financieel coördinator bij de uitvoering van het project. Je werkt daarvoor mee in het team van De Nieuwe Oost | Wintertuin, een dynamische plek tussen redacteuren, schrijvers en programmamakers. Daarnaast neem je deel aan plenaire activiteiten en ben je bereid daarvoor te reizen naar andere CELA-landen.

Je profiel:

  • je bent in staat inhoud en budget van een complex project bij elkaar te brengen en de praktische uitvoering ervan op te zetten;
  • je bent een teamspeler, communicatief sterk en kan goed overzicht creëren en houden;
  • je hebt ervaring met organiseren en (literaire) talentontwikkeling en je kunt zelfstandig werken;
  • je hebt kennis van het (Europese) literaire veld en hebt bij voorkeur een relevant literair en/of vertalersnetwerk tot je beschikking;
  • je bent communicatief zeer vaardig in Nederlands en Engels (zowel sprekend als schrijvend);
  • je werkt secuur en bent een goede planner, je kunt je prioriteren en je kerntaken bewaken;
  • je bent bereid incidenteel ’s avonds en/of in het weekend te werken en te reizen indien gewenst en mogelijk (rondom CELA-activiteiten of presentaties);
  • enige ervaring met internationaal werken is een pre.

De functie:
Het gaat om betrokkenheid bij een project dat loopt tot ten minste 31 december 2023, en wij hebben als doel deze functie zo duurzaam mogelijk in te vullen. De startdatum is zo spoedig mogelijk (uiterlijk per 1 november 2021), en de functie beslaat gemiddeld 8-12 uur per week (we vragen een flexibele inzet van deze uren, op basis van urgentie rond activiteiten of deadlines). De functie kan zowel freelance als in loondienst ingevuld worden. De vergoeding bepalen we in overleg, en is exclusief eventuele reiskosten.

Bij de selectie letten we op verschillende evenwichten en streven we naar een adequate representatie van onze diverse samenleving. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een projectmanager met een biculturele achtergrond. In onze monocultureel samengestelde sector maakt zichtbare diversiteit namelijk een belangrijk verschil en voegt het relevante perspectieven toe aan ons werk.

Heb je vragen?
Mail Kim van Kaam (artistiek coördinator CELA) op kim@wintertuin.nl of kijk op cela-europe.com.

Heb je interesse?

Stuur je motivatiebrief samen met een cv waarin je relevante verwijzingen naar eerdere projecten opneemt uiterlijk 29 september naar kim@wintertuin.nl.

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Vacature Financieel Medewerker / Administrateur De Nieuwe Oost | Pop [X-V-M]

We zoeken een proactieve en enthousiaste financieel medewerker / administrateur voor ons hechte team.

>

Deel je woorden en werk mee aan een nieuwe taal van en voor Zwolle

Productiehuizen De Nieuwe Oost | Wintertuin en Explore the North zoeken samen met kunstenaar Ahilan Ratnamohan deelnemers voor Pidgin Zwolle

>

Wintertuinfestival: kaartverkoop van start en programma rond!

Reken op gesprekken, interviews, podcasts, wandelingen en publicaties met onder meer Connie Palmen, David van Reybrouck en Hanna Bervoets.

>

Vacature voor Hoofd programma-afdeling (28 uur)

We zoeken een ervaren leider met een vernieuwende blik op literaire publieksprogramma's.

>

Jordi Lammers maakt clubblad ‘Kunstgras’ voor Wintertuinsessie

Maker Jordi Lammers bracht voor zijn Wintertuinsessie literatuur en voetbal samen in het clubblad 'Kunstgras'.

>