Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Op 6 april gaat de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond van start. In samenwerking met Bibliotheek Bibliorura organiseert De Nieuwe Oost tien bijeenkomsten voor Volwassen NT-2 leerlingen. Schrijvers Lana I. Nasser en Merlijn Huntjens begeleiden de deelnemers bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederlands. De beste teksten verschijnen in een boekje.

Deelnemers bezoeken de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift. Deelname is mogelijk vanaf niveau A2, maar dit niveau is geen vereiste. Gemotiveerdheid van de deelnemers is de belangrijkste voorwaarde. 

Deelnemers worden begeleid door professionele schrijvers

Lana I. Nasser is geboren en getogen in Jordanië, in 2020 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek Shabby en het wezen van de regenboog. Merlijn Huntjens schrijft poëzie en stond meerdere keren in de finale van het NK poetry Slam. Merlijns werk verscheen onlangs online op De Revisor en Tijdschrift Ei en gedrukt in Kluger Hans.

Data en tijden van de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond                

Na eerdere succesvolle edities in Utrecht en Nijmegen, vindt de Roermondse editie plaats vanaf april. De bijeenkomsten in onze bibliotheek zijn op dinsdagavonden van 18.15 tot 20.00 uur op 6, 13 en 20 april, 11, 18 en 25 mei en 1, 8, 15 en 22 juni. 

Deelname is gratis, er is indien nodig een reiskostenvergoeding beschikbaar voor deelnemers die van buiten de stad komen en/of geen budget hebben om te reizen.   

Wil je meedoen? Of ken je iemand voor wie dit interessant is?

E-mail, WhatsApp of bel naar:

Noortje Kessels

noortje@wintertuin.nl

06-16740689

Meer nieuws

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met bundel ‘Loop’

Het Overijssels Dichtersgilde neemt na twee jaar dichten voor Overijssel afscheid met de bundel 'Loop'.

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

>

Dansfestival Moving Futures dit jaar online

Van 22 t/m 29 april kun je hét landelijke festival met de nieuwste generatie dansmakers, online meemaken.

>

Debuut ‘Ik zeg Emily’ van Yentl van Stokkum verschenen

Debuutbundel Yentl van Stokkum 'Ik zeg Emily' versmelt poëzie en spookverhaal.

>

Nu te beluisteren: Talkpoeder ep

Op 17 maart verschijnt de Talkpoeder ep, met acht nummers van vijf verschillende duo’s bestaande uit een producer en schrijver.

>