Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Op 6 april gaat de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond van start. In samenwerking met Bibliotheek Bibliorura organiseert De Nieuwe Oost tien bijeenkomsten voor Volwassen NT-2 leerlingen. Schrijvers Lana I. Nasser en Merlijn Huntjens begeleiden de deelnemers bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederlands. De beste teksten verschijnen in een boekje.

Deelnemers bezoeken de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift. Deelname is mogelijk vanaf niveau A2, maar dit niveau is geen vereiste. Gemotiveerdheid van de deelnemers is de belangrijkste voorwaarde. 

Deelnemers worden begeleid door professionele schrijvers

Lana I. Nasser is geboren en getogen in Jordanië, in 2020 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek Shabby en het wezen van de regenboog. Merlijn Huntjens schrijft poëzie en stond meerdere keren in de finale van het NK poetry Slam. Merlijns werk verscheen onlangs online op De Revisor en Tijdschrift Ei en gedrukt in Kluger Hans.

Data en tijden van de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond                

Na eerdere succesvolle edities in Utrecht en Nijmegen, vindt de Roermondse editie plaats vanaf april. De bijeenkomsten in onze bibliotheek zijn op dinsdagavonden van 18.15 tot 20.00 uur op 6, 13 en 20 april, 11, 18 en 25 mei en 1, 8, 15 en 22 juni. 

Deelname is gratis, er is indien nodig een reiskostenvergoeding beschikbaar voor deelnemers die van buiten de stad komen en/of geen budget hebben om te reizen.   

Wil je meedoen? Of ken je iemand voor wie dit interessant is?

E-mail, WhatsApp of bel naar:

Noortje Kessels

noortje@wintertuin.nl

06-16740689

Meer nieuws

De Twintigers: twaalf debutanten op tour

Vanaf woensdag 2 februari presenteren De Twintigers zich aan het publiek met optredens op diverse podia in Nederland en België.

>

Wintertuinfestival sluit Boekenweek af in Nijmeegse poptempel

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje te Nijmegen.

>

Licht uit, spot aan | heropening van de sector

Met onze collega's in het Oosten en Nederland pleiten we voor een heropening van onze noodzakelijke sector: Voeding voor de geest.

>

Kom jij stage lopen bij De Nieuwe Oost I Wintertuin?

Voor aankomende maanden zoeken we stagiairs (x/v/m) bij de afdelingen Podium en Publiciteit.

>

De Nieuwe Oost zoekt een Directeur-bestuurder Performing (M/V/X)

Je geeft leiding aan het team De Nieuwe Oost | theater & dans in Theater a/d Rijn Arnhem

>

Nieuw Hoofd Programma bij Wintertuin: Teddy Tops

Teddy vormt per 1 januari samen met Laurens van de Linde, Tom Verstappen en Merle Findhammer ons programma-team.

>