Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Connecting Emerging Literary Artists, 2020-2023

CELA (Connecting Emerging Literary Artists) is een vierjarig talentontwikkeltraject dat dertig schrijvers, tachtig vertalers en zes literair professionals uit tien Europese landen de kans geeft om een internationaal netwerk op te bouwen en te werken aan de ontwikkeling van professionele vaardigheden.

De Nieuwe Oost | Wintertuin selecteert drie schrijvers en één literair professional voor het Nederlandse gedeelte.

Het project start in januari 2020 en loopt tot augustus 2023. Gedurende de eerste helft bezoeken deelnemers verschillende plenaire bijeenkomsten en bezoeken ze partnerorganisaties in het buitenland voor cursussen en residenties. De schrijvers leveren daarnaast teksten aan die door de vertalers in alle CELA-talen worden vertaald. Daarbij worden ze begeleid door de literair professionals en een team van mentoren en redacteurs.

De tweede helft van het project is gericht op presentatie en representatie: de deelnemers bezoeken literair festivals de CELA-landen om er op te treden, waar hun werk onder begeleiding van de literair professionals wordt gepresenteerd aan internationale programmeurs, uitgevers en redacteuren op boekenbeurzen en tijdens netwerkevents.

Volgende quote

Interesse?

Ben jij schrijver of literair professional en heb je interesse in CELA? Klik op onderstaande link voor meer informatie, de voorwaarden en de procedure. De deadline is 6 oktober.

Meld je aan als schrijver

Meld je aan als literair professional

Meer nieuws

Theater a/d Rijn stelt programmaraad aan

Theater a/d Rijn, onderdeel van De Nieuwe Oost, stelt een Programmaraad aan die adviseert en programmeert vanuit diverse perspectieven.

TAGS: Theater a/d Rijn Programmaraad Diversiteit

>

Nieuw: De Nieuwe Oost Academy

We starten onder de naam De Nieuwe Oost Academy met verdiepende bijeenkomsten met experts uit het veld.

TAGS: De Nieuwe Oost Academy Creative Producing

>

Programma Popronde Deventer bekend

De programmering voor Popronde Deventer op zaterdag 9 november is bekend.

TAGS: De Nieuwe Oost Popronde popmuziek muziek

>

Spelen!! Spelen!! Spelen!!

Hoe kom ik als band/producer/DJ aan meer optredens? Tijdens Muziek Meeting Achterhoek gaan we hier dieper in op in met een deskundig panel.

TAGS: popmuziek muziek Producer DJ Manager Technicus

>