Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Ook nu het theater gesloten is krijgen schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen de kans om hun werk vanuit Theater aan de Rijn in Arnhem te presenteren. Waar in normale omstandigheden het theater een paar keer per maand haar deuren live opent voor jonge makers is dit Uurtje Oost nu ook (gratis) online te bezoeken. Doordat de livestream via een VIMEO kanaal loopt kunnen kijkers via de chatfunctie net als altijd in gesprek met de makers.

Komende edities Uurtje Oost

  • Donderdag 1 april presenteren ArtEZ-alumni Jasper van de Pijl en Bram Walter een absurdistische toneelbewerking van het horrorverhaal The Unnamable van H.P. Lovecraft.
  • Donderdag 8 april onderzoekt de Senegalese choreograaf, danser, kunstschilder én vader Alioune Diagne de mannelijke lijn in zijn familie in de voorstelling Dag pap. In deze ontroerende en interdisciplinaire solovoorstelling zie je hoe het vaderschap Alioune heeft veranderd.
  • Donderdag 15 april neemt Igor Vrebac het publiek mee in het repetitieproces voor de voorstelling OMG. Met grote fascinatie voor het hogere nodigt de voorstelling uit om te ervaren wat er gebeurt als we geloven dat het ‘goddelijke’ zich niet boven ons, maar in onszelf bevindt.
  • Donderdag 13 mei – MAISON the FAUX. MAISON the FAUX gaat van 3 tot en met 14 mei in residentie bij de Nieuwe Oost. In samenwerking met food designer Katja Gruijters en performer Arno Verbruggen onderzoekt MAISON the FAUX de zintuiglijke relatie tussen performance, food, vormgeving en mode. Gedurende de 2 weken zullen onderwerpen als overvloed en overdaad, processen van transformatie en menselijkheid worden onderzocht.

>>>Bekijk het programma en reserveer je gratis Ticket! 

Jasper v/d Pijl - Bram Walter

1 april – Uurtje Oost met Jasper v/d Pijl & Bram Walter – Over The Unnamable

Alioune Diagne - Papadag

8 april – Uurtje Oost – Alioune Diagne – Over Papadag

15 april – Uurtje Oost met Igor Vrebac – Over OMG

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

De Twintigers: twaalf debutanten op tour

Vanaf woensdag 2 februari presenteren De Twintigers zich aan het publiek met optredens op diverse podia in Nederland en België.

>

Wintertuinfestival sluit Boekenweek af in Nijmeegse poptempel

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje te Nijmegen.

>

Licht uit, spot aan | heropening van de sector

Met onze collega's in het Oosten en Nederland pleiten we voor een heropening van onze noodzakelijke sector: Voeding voor de geest.

>

Kom jij stage lopen bij De Nieuwe Oost I Wintertuin?

Voor aankomende maanden zoeken we stagiairs (x/v/m) bij de afdelingen Podium en Publiciteit.

>

De Nieuwe Oost zoekt een Directeur-bestuurder Performing (M/V/X)

Je geeft leiding aan het team De Nieuwe Oost | theater & dans in Theater a/d Rijn Arnhem

>

Nieuw Hoofd Programma bij Wintertuin: Teddy Tops

Teddy vormt per 1 januari samen met Laurens van de Linde, Tom Verstappen en Merle Findhammer ons programma-team.

>