Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Het Wintertuinfestival krijgt deze editie een aangepaste vorm. De hele maand november wordt het publiek literair bediend met gesprekken, podcasts en publicaties. Op zaterdagavond 27 november wordt de maand afgesloten met een bruisende festivalavond. Met fictie als gids en de verbeelding als kompas navigeert het festival zowel on- als offline door deze roerige tijd. De eerste bevestigde namen zijn schrijvers Joost Oomen, Wout Waanders, Laurens van de Linde en Jordi Lammers.

Festival als blikverruimer en ontmoetingsplek

We laten dit jaar de vaste formule van vijf dagen Wintertuinfestival los. Deze editie, met het thema ‘Fictie als gids’, volgt de bezoeker de hele maand november op een tijdstip en plek naar keuze een divers programma. Het publiek kijkt of praat mee en kan zich verdiepen in de achtergrond van thema’s of schrijvers aan de hand van interviews, publicaties, podcasts en meer. De programmering, die niet uitsluitend maar voornamelijk online plaatsvindt, is bedoeld ter verrijking van de grote festivalavond op zaterdag 27 november in de Nijmeegse poptempel Doornroosje. Hier komen de schrijvers en artiesten samen die een maand lang voorbij zijn gekomen. Kortom: de festivalmaand als blikverruimer en de festivalavond als ontmoetingsplek.

Programma

De hele maand november vormt de Nijmeegse binnenstad het decor voor een wandelroute langs het bijzondere oeuvre van de dit jaar overleden schrijver A.L. Snijders. Schrijftalenten Laurens van de Linde en Jordi Lammers presenteren hun chapbooks en een selectie van de debutantengroep De Twintigers, onder leiding van Joost Oomen en Wout Waanders, betreedt het (digitale) podium. Deze kersverse groep is samengesteld uit een twaalftal schrijvers, die allen debuteerden in coronatijd. Tijdens een nieuwe reeks van de podcastserie Het Grote Gesprek zijn er interviews met onder meer David van Reybrouck.

De volledige line-up is compleet op vrijdag 1 oktober, wanneer ook de kaartverkoop op wintertuinfestival.nl van start gaat.

Thema: fictie als gids

Het thema van het Wintertuinfestival is dit jaar ‘Fictie als gids’, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Het dagelijks nieuws, en een niet aflatende stroom meningen en theorieën, eisen een groot deel van onze aandacht op, en zijn de lens waardoor we de wereld zien. Met de verbeelding als kompas navigeert het festival door deze roerige tijd. Literatuur is de uitkijkpost, fictie de gids. Samen met schrijvers, dichters, performers, muzikanten, kunstenaars én het publiek wordt de wereld een maand lang gelezen zoals je een boek leest: open en aandachtig.

Meer nieuws

Wie wint de Afstudeerprijs 2021?

Op 1 oktober wordt de Afstudeerprijs 2021 uitgereikt aan het talent met het beste eindwerk.

>

Projectmanager CELA Europe gezocht

Voor het internationale project CELA is De Nieuwe Oost | Wintertuin op zoek naar een projectmanager.

>

MAISON the FAUX wint Gieskes – Strijbis Podiumprijs

Op 20 september kreeg MAISON the FAUX de Gieskes - Strijbis Podiumprijs uitgereikt, de grootste podiumprijs van Nederland.

>

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

>

Stage Marketing en Communicatie | pop (V/X/M)

Stagevacature Marketing en Communicatie | pop

>