Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Daar zijn ze weer: de Wintertuinsessies. Deze keer vroegen wij Yentl van Stokkum haar ideale talkshow samen te stellen. Het resultaat is ‘It’s not literature. It’s witchcraft’: een podcast-tweeluik waarin Yentl in gesprek gaat met Charlotte van den Broeck, Asha Karami, Nikki Dekker en Annemieke Dannenberg.

Ze praten over hun werk, het schrijverschap, het voordragen van gedichten, het bezweren van lezers, feminisme, tarot en magie. Met als houvast een uitspraak die ooit werd gedaan over het werk van Clarice Lispector: ‘Be careful […] It’s not literature. It’s witchcraft.’

Yentl debuteerde in maart 2021 met de bundel Ik zeg Emily, waarin ze onder andere zoekt naar de grens tussen poëzie en bezwering. Deze grens maakt onderdeel uit van haar poëtica, maar ze weet nog niet precies op welke manier. Wel heeft ze met regelmaat het idee dat er iets in de letteren zit dat heel dicht tegen een vorm van magie aanschurkt. Misschien omdat schrijvers pogen door middel van taal een werkelijkheid te manifesteren. Misschien omdat poëzie een vorm van transformatie behelst. Of misschien komt het doordat schrijvers contact zoeken met iets dat vaak nog ongedefinieerd is. Een lezer, het onderwerp, de wereld om hen heen, zichzelf, iets hogers. Wie zal het zeggen.

In ieder geval is ook in een toverspreuk ieder woord belangrijk. Zoals voor een schrijver ieder woord belangrijk is.

Op 17 juni verscheen de proloog op Yentls Wintertuinsessie. In deze proloog introduceert Yentl het tweeluik dat verschijnt op 1 en op 8 juli. Op Spotify, Soundcloud en in je favoriete podcastapp.

 

Wintertuinsessie: It’s not literature. It’s witchcraft #1 Proloog

Meer nieuws

Wie wint de Afstudeerprijs 2021?

Op 1 oktober wordt de Afstudeerprijs 2021 uitgereikt aan het talent met het beste eindwerk.

>

Projectmanager CELA Europe gezocht

Voor het internationale project CELA is De Nieuwe Oost | Wintertuin op zoek naar een projectmanager.

>

MAISON the FAUX wint Gieskes – Strijbis Podiumprijs

Op 20 september kreeg MAISON the FAUX de Gieskes - Strijbis Podiumprijs uitgereikt, de grootste podiumprijs van Nederland.

>

Wintertuinfestival zet fictie in als gids

Het Nijmeegse Wintertuinfestival krijgt deze editie een aangepaste vorm.

>

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

>

Stage Marketing en Communicatie | pop (V/X/M)

Stagevacature Marketing en Communicatie | pop

>