Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Literatuurnest

Schrijfwerkplaats voor schrijvers

Literatuurnest is een broedplaats voor schrijvers, dichters en verhalenvertellers. Zonder kantoren en collega’s krijgen schrijvers nauwelijks de kans om hun werk te bespreken. Daarom biedt Literatuurnest maandelijks een plek om te sparren, samen te werken en feedback te krijgen op je werk. Gezellig, vrijblijvend en zonder pretenties. Voor iedereen die houdt van mooie verhalen en graag over teksten praat!

Elke editie bieden we twee of drie schrijvers de ruimte om een tekst voor te leggen aan de groep. Dat kan een kort verhaal, gedicht, essay, theatertekst, boekfragment, spoken word-stuk of iets compleet anders zijn. De schrijvers vragen om tips, feedback of nieuwe inspiratie om hun teksten mee af te ronden. Wie wil, mag aanschuiven. Of je nou een tekst wil voorleggen of naar de teksten van andere schrijvers wil luisteren en wil meedenken. Wij zorgen niet alleen voor goed advies, maar ook voor koffie, bier en snacks.

 

Nijmegen, Utrecht en Digitaal

Literatuurnest is er iedere maand op verschillende plekken. Op dit moment zijn er drie groepen actief, die elkaar treffen in Nijmegen, Utrecht en digitaal, via Zoom. Deze bijeenkomsten vinden plaats op vaste avonden. Hou onze website en de mails van jouw Literatuurnest in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Literatuurnest Nijmegen wordt georganiseerd door Aline Arts en Chris Lomans. Deze groep komt elke derde dinsdag van de maand samen in het Festivalhuis (adres: Mariënburg 75).

Literatuurnest Utrecht wordt door georganiseerd door Laurens van de Linde en Martin Rombouts. Zij ontmoeten elkaar iedere tweede donderdag van de maand in de Utrechtse Boekenbar (adres: Westerkade 2).

Literatuurnest Digitaal wordt georganiseerd door Sholeh Rezazadeh en Thom Wijenberg. Voor deze groep hoef je je huis niet te verlaten! Onze digitale editie vindt elke vierde woensdag van de maand plaats via Zoom. De deelnemers ontvangen iedere maand per mail een zoomlink.

Wil je bij een van onze groepen aansluiten of eens een editie meedoen? Meld je dan van tevoren aan bij de contactpersoon van de groep die voorkeur heeft (Aline, Laurens of Thom).

Contactpersonen

Meld je aan bij Aline voor Nijmegen.

Meld je aan bij Laurens voor Utrecht.

Meld je aan bij Thom voor Digitaal.

Gerelateerde items