Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Moving Sounds

Wat zijn de verschillende ritmes van het leven en hoe klinken deze als ze samensmelten? Wanneer passen we ons aan aan het ritme van de ander en wanneer kiezen we onze eigen weg?

Met Moving Sounds creëert internationaal bekend en prijswinnend urban danser Ruben Chi zijn eerste voorstelling, waarin hij zijn passie voor de hiphopcultuur combineert met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater.

Samen met dansers van verschillende achtergronden zoekt Ruben Chi een connectie met ieders innerlijke ervaringen. Vol energie en bezieling creëren de dansers de muziek die het ritme van de bewegingen bepaalt en ontdekken ze daarmee de verschillende ritmes van het leven. Ze maken een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. Vanuit eigen kracht en verhalen raken deze energieke performers je vol bezieling recht in het hart.

Moving Sounds is de eerste voorstelling die Ruben Chi als dansmaker ontwikkelt bij productiehuis De Nieuwe Oost. 

De voorstelling Moving Sounds is helaas door de maatregelen rondom het coronavirus geannuleerd.

Ruben Chi

Ruben Chi (oprichter ‘Ghetto Funk Collective’ en vijfvoudig winnaar Juste Debout, organisator SoulCypher) is urban danser, choreograaf en docent met roots in de hiphop cultuur. Na zijn opleiding Artiest Dans Urban, werd Chi  internationaal bekend en geroemd als uitvoerend danser (o.a. voor Armin van Buuren en Ladies of Soul) en reisde de wereld rond om te dansen in grote shows en battles. 

Nu richt hij zich bij productiehuis De Nieuwe Oost op zijn ambities als dansmaker en werkt aan zijn eerste voorstelling Moving Sounds, waarin verschillende dansculturen en livemuziek samenkomen. Zijn doel is via urban dans verbindingen te maken die voorbij alle culturen gaan.

Ruben is naast danser en choreograaf een spil in de urban scène: als organisator van het urban-event SoulCypher biedt hij door middel van met battles, jams, workshops en talkshows een plek voor urban culture in Arnhem, een platform voor uitwisseling tussen nationale en internationale urban dansers. 

Credits

Choreografie: Ruben Chi, i.s.m. Argil & Oscar | Muzikanten/dansers: Ruben Chi, Argil “Synthazoid” Randon, Oscar “Ozzi” Starink, Thien Bao | Dramaturgisch advies: Shailesh Bahoran, Adriaan Luteijn | Muzikaal advies: Jeffrey Bollebakker | Kostuums: Mirte Engelhard | Lichtontwerp: Rob Daanen | Campagnebeeld: Doglah Media Design | Trailer: Kyllian Hazes | Productie: De Nieuwe Oost | Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Fonds Cultuurparticipatie

Mede mogelijk gemaakt door:

Contactpersonen

Voor vragen over Marketing en Publiciteit kun je terecht bij Nienke

Voor vragen over boekingen, neem contact op met Eve

Gerelateerd nieuws

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater a/d Rijn

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

TAGS: Theater a/d Rijn makers arnhem

>

Theater a/d Rijn stelt programmaraad aan

Theater a/d Rijn, onderdeel van De Nieuwe Oost, stelt een Programmaraad aan die adviseert en programmeert vanuit diverse perspectieven.

TAGS: Theater a/d Rijn Programmaraad Diversiteit

>

Zomerproject The JAM

Theater aan de Rijn, Rozet en De Nieuwe Oost werken deze zomer samen voor de eerste editie van The JAM.

TAGS:

>