Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Lisa Weeda

schrijver

Lisa Weeda (1989) schrijft proza, maakt literair programma bij Mooie Woorden in Utrecht, geeft les aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en regisseert momenteel de VR productie ROZSYPNE over het oorlogsgebied in Oekraïne. Haar werk verscheen onder meer in Das Magazin, De Volkskrant, De Revisor en Tirade. In 2015 werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab. In 2016 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook De benen van Petrovski. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die zal verschijnen bij uitgeverij De Bezige Bij.

Volgende quote

Te bestellen in onze webshop

De benen van Petrovski

De benen van Petrovski is de literaire weerslag van twee reizen die Lisa Weeda maakte naar en door Oekraïne, het land waar haar grootmoeder vandaan komt en waar nog een groot deel van haar familie woont. Het is een verhaal over kansen zien en kansen nemen, over generatiegenoten en hun onzekere toekomst, over een land waarvan Lisa niet zeker weet of ze zich er thuis mag voelen.

Bestel het chapbook hier.

Contactpersonen

Manouk MiltenburgGerelateerd nieuws

Nederlandse deelnemers CELA bekend

Alma Mathijsen, Lisa Weeda, Nikki Dekker en Stefanie Liebreks zijn Nederlandse deelnemers van Europees talentontwikkelproject CELA

TAGS: CELA Europa residentie

>

Eerste namen Wintertuinfestival 2019 bekend!

Onder andere Ilja Leonard Pfeijffer, Alfred Schaffer en Aafke Romeijn zijn te gast.

TAGS: literatuur wintertuinfestival

>