Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Joost Oomen

schrijver

Joost Oomen (1990) is dichter en schrijver. Hij publiceerde de poëziebundels Vliegenierswonden en De stort en maakte de vinylsingle Joost Oomen. Joost is een begenadigd performer en trad onder andere op bij Crossing Border, Lowlands en het Gedichtenbal. Hij programmeerde voor de festivals Dichters in de Prinsentuin en Explore the North, en maakte programma voor de Revisor. In 2016 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij zijn chapbook De zon als hij valt, een novelle over de reis die een jongen, een meisje, een oog en een pols afleggen om samen te zijn. De tekst werd bewerkt voor theater door Toneelgroep Azijn en toerde in 2019 door Nederland. Joost werd in 2017 geselecteerd voor CELA en in 2018 nam hij deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Zijn debuutroman Het Perenlied verscheen begin november 2020 bij Uitgeverij Querido. Onder meer recensenten van Tzum, NRC en Hebban schreven erover. Op 27 december vertelde Joost over zijn roman aan tafel bij VPRO’s Mondo. De Volkskrant riep hem onlangs uit tot het literaire talent van 2021

In het voorjaar van 2021 verschijnt zijn chapbook in vertaling bij de Italiaanse uitgeverij Tunué.

Luister naar Joost

Joost Oomen droeg Een blok cement op zolder voor. Beluister het hier.

Te bestellen in onze webshop

De zon als hij valt

Soms zijn de dingen in een verhaal belangrijker dan de personages die ze beheersen. De zon als hij valt gaat over de reis die een jongen, een meisje, een oog en een pols afleggen om samen te zijn.

Uitgangspunt voor deze novelle zijn twee historische objecten: het glazen oog dat overbleef na een drone-aanval op terrorist Mokhtar Belmokhtar en de pols van een vrachtwagenchauffeur die werd teruggevonden na een verder allesverwoestende explosie op camping Los Alfaques in Spanje.

Met De zon als hij valt maakt Joost Oomen een schitterend prozadebuut, waarin een net zo bijzondere en unieke stem klinkt als in zijn poëzie.

Bestel het chapbook hier.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met Thom

Agenda van Joost OomenGerelateerd nieuws

Joost Oomen uitgeroepen tot literaire talent 2021

Joost Oomen is op de valreep van 2020 door de Volkskrant uitgeroepen tot het literaire talent van 2021.

TAGS:

>

Wout Waanders en Joost Oomen debuteren

Van schrijvers Wout Waanders en Joost Oomen is het debuut verschenen.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost op de bank

Maak thuis op je eigen bank kennis met onze makers, medewerkers en hun werk

TAGS:

>