Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Marc van der Holst

schrijver, muzikant, tekenaar

Marc van der Holst (1973) schrijft, dicht, tekent en maakt muziek. Zijn debuutbundel Pyjamadagen verscheen eind 2014 en werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs 2016. In 2016 bracht hij met zijn band The Avonden de cd Nachtschade uit. Samen met Gerjon Gijsbers en Koen Frijns speelde hij in de voorstelling Fata Nirvana, een punkdocumentaire op het podium. In april 2018 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact een tweede verzameling met kort proza in verhaal- en dichtvorm onder de titel Dembrandt. Wekelijks kun je zijn werk lezen in Marcs eigen rubriek in de Volkskrant en via de nieuwsbrief Vooral op dinsdagen. Benieuwd? Stuur een mail naar roos@denieuweoost.nl om je voor Vooral op dinsdagen aan te melden. 

Luister naar Marc

Marc werd door Dennis Gaens geïnterviewd, die daar een portret met gitaarspel van maakte. Beluister het hier (vanaf 13:15).

Te bestellen in onze webshop

Dembrandt

Dembrandt is een klein boekje met eigenaardige, vervreemdende, vrolijke en treurige teksten. Titels als ‘Landschap met ham’, ‘Fuck de planten’ en ‘Replica van de Mona Lisa’ zeggen misschien genoeg, misschien ook helemaal niets. Dembrandt wordt geleverd met twee plastic googly eyes die je zelf op het gelaat van jonge/oude Rembrandt kunt plakken.

 

Volgende quote