Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Mart van Berckel

theatermaker

''Van Berckel is een ontdekking.'' - Volkskrant 2016 

Vanuit zijn achtergrond als klassiek pianist maakt Mart van Berckel voorstellingen met een poëtische en beeldende signatuur, waarbij hij onverwachte samenwerkingen tussen kunstenaars en disciplines opzoekt. Mart beperkt zich niet tot één vorm of genre: zijn theater wordt juist gekenmerkt door een doorlopend vormonderzoek. Inspiratie vindt hij in ons duistere onderbewustzijn, de wetten van het theater, kinderlijke naïviteit en kunst en kitsch. In zijn voorstellingen zet hij graag werelden op toneel met een volstrekt eigen logica. Het resultaat is vaak schurend, komisch, fantasierijk en zinnelijk theater.

In 2016 studeerde Mart af aan ArtEZ Muziektheater met de voorstelling PLAY MAIDS (winnaar van de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie en tijdens het Fringe Festival 2016 bekroond met vijf sterren in de Theaterkrant). In mei 2017 was zijn regiedebuut ‘Before I Die’ (Kameroperahuis) te zien op de Operadagen Rotterdam.

In februari 2018 ging ‘Blinden’ in première, zijn eerste productie als maker bij De Nieuwe Oost. De voorstelling is ook in 2019 te zien in verschillende theaters. In ‘Blinden’ nodigen theatermaker Mart van Berckel, beeldend kunstenares Louise te Poele, componist Warre Simons en acteur Thijs Bloothoofd je uit bij een theatrale ervaring die jouw waarneming op scherp zet en de fantasie prikkelt.

Daarnaast werkt Mart als regisseur bij het Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni en als junior regieassistent bij De Nationale Opera. Ook geeft hij les op verschillende theater(voor)opleidingen.

Lees meer

De pers over Blinden