Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

NEON

danscollectief

Danscollectief NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee.

Het in 2015 opgerichte NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en Leon Emil Franzke (DE). De twee leerden elkaar kennen bij ARTEZ hogeschool voor de kunsten en hebben gewerkt in theaters, musea en bouwplaatsen in binnen- en buitenland. In mei 2017 werkten ze tijdens een residentie bij De Nieuwe Oost aan Körper Körper: een dansvoorstelling die tijdens het ITS festival te zien was. NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. Ze roepen ongemak op om comfort te herkennen. 

In 2018 was de voorstelling Körper onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival en wonnen ze de Amsterdam Fringe Award. Het Juryrapport:

“Körper is een intrigerende van hoge kwaliteit. De jury was onder de indruk van en geroerd door de performance. De voorstelling heeft een goede opbouw die op mooie wijze verschillende contrasten uitlicht: van Adam en Eva tot dysfunctionele hedendaagse mensen, van kwetsbaar tot krachtig, van verstild tot dynamisch. De jury bewondert de uitzonderlijke performers en hun sterke samenwerking die heeft geleid tot een krachtig en ontroerend stuk. Een van de juryleden gaf aan dat het waarschijnlijk een van de beste dansvoorstellingen op Amsterdam Fringe Festival was van de afgelopen jaren.”

In 2019 is de voorstelling Körper te zien als onderdeel van The Best of Fringe-tour.

 

 

Lees meer

Recensies Körper Körper en Körper

Volkskrant en Theaterkrant laaiend enthousiast over Körper Körper tijdens ITS Festival Amsterdam en Körper tijdens Amsterdam Fringe Festival

Meer info

 | Facebook