Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

NEON

danscollectief

Danscollectief NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee.

Het in 2015 opgerichte NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en Leon Emil Franzke (DE). De twee leerden elkaar kennen bij ARTEZ hogeschool voor de kunsten en hebben gewerkt in theaters, musea en bouwplaatsen in binnen- en buitenland. In mei 2017 werkten ze tijdens een residentie bij De Nieuwe Oost aan Körper Körper: een dansvoorstelling die tijdens het ITS festival te zien was. NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. Ze roepen ongemak op om comfort te herkennen. 

Körper

In 2018 was de voorstelling Körper onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival en wonnen ze de Amsterdam Fringe Award. Het Juryrapport:

“Körper is een intrigerende van hoge kwaliteit. De jury was onder de indruk van en geroerd door de performance. De voorstelling heeft een goede opbouw die op mooie wijze verschillende contrasten uitlicht: van Adam en Eva tot dysfunctionele hedendaagse mensen, van kwetsbaar tot krachtig, van verstild tot dynamisch. De jury bewondert de uitzonderlijke performers en hun sterke samenwerking die heeft geleid tot een krachtig en ontroerend stuk. Een van de juryleden gaf aan dat het waarschijnlijk een van de beste dansvoorstellingen op Amsterdam Fringe Festival was van de afgelopen jaren.”

In 2019 was de voorstelling Körper te zien als onderdeel van The Best of Fringe-tour en is deze geselecteerd voor de jubileumeditie van Moving Futures Festival.

Hell Yeah

In april 2019 ging de voorstelling Hell Yeah van NEON in première bij Theater aan de Rijn. Hell Yeah is het geluid van een freaky realityshow op repeat, waar het zweet van de pulserende dansvloer afdruipt. Een knipperend strobelicht dat alleen de beste versie van jezelf laat zien. Na het succes van Körper, waarin Neon de grenzen van het geslacht doorzocht, breekt NEON nu door alle grenzen heen om dans te prijzen.

 

Lees meer

Recensies

Meer info

 | Facebook

Agenda van NEONGerelateerd nieuws

Körper – NEON wint Amsterdam Fringe Award

Afgelopen zondag kreeg NEON de Amsterdam Fringe Award uitgereikt.

TAGS: dans Amsterdam Fringe Festival

>

NEON en Booi Kluiving op Amsterdam Fringe Festival

Van 6 tot 16 september barst Amsterdam Fringe Festival los. Je kan er Körper - NEON en KEK - Booi Kluiving zien.

TAGS: dans Amsterdam Fringe Festival

>

NEON geselecteerd voor Fringe Festival Amsterdam

Körper van NEON is geselecteerd voor Fringe Festival Amsterdam (6 - 16 september).

TAGS: dans fringe festival

>