Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Sophie Mayeux

dansmaker

Sophie Mayeux creëert choreografisch materiaal vanuit stemmingen, resulterend in een intense en atypische lichamelijkheid.

Sophie Mayeux studeerde dans aan ArtEZ Dansacademie Arnhem en de Ballet du Nord in Frankrijk. Sophie creëert choreografisch materiaal vanuit stemmingen, resulterend in een intense en atypische lichamelijkheid op een manier die soms als ‘niet-menselijk’ wordt gezien. Haar hybride creaties bevinden zich op het grensvlak tussen dans en theater. Sophie wordt geïnspireerd door de grenzen van het ‘echte’ lichaam en de verschillende manieren waarop het menselijk lichaam kan transformeren. Ze verkent deze transformatieve processen door onderzoek te doen naar fysieke beweging en naar objecten, zoals reddingsdekens, waarmee ze fantastische vormen weet te creëren.

Haar nieuwste voorstelling Die Verwandlung ging in februari 2019 in première tijdens Moving Futures Festival in Arnhem en is de komende maanden te zien bij verschillende theaters. Een korte versie was in seizoen 2017/2018 te zien tijdens DansTREK en Moving Futures Festival.

 Gerelateerd nieuws

Makers van De Nieuwe Oost op Festival De Oversteek

Dit jaar zijn er maar liefst 7 verschillende makers van De Nieuwe Oost te zien op Festival De Oversteek.

TAGS: dans literatuur muziek festival

>

Moving Futures 2019 van start!

Moving Futures is van start gegaan in Arnhem. Vanaf nu trekt het festival het land door!

TAGS:

>