Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Tim Hammer

muziektheatermaker

Tim Hammer is een veelzijdig muziektheatermaker en poppenspeler. Als performer is Tim een opvallende verschijning met een door veel mensen gewaardeerde excentrieke kwaliteit en uitstraling.

Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim wordt als maker niet alleen begeleid door De Nieuwe Oost, maar ook door: KASKO (voorheen Kameroperahuis) en Ulrike Quade Company en is als speler en/of maker regelmatig te zien in producties en/of evenementen van deze productiehuizen.

In seizoen 2017/2018 maakte Tim samen met Mirthe Dokter de voorstelling De Balts bij KASKO (voorheen Kameroperahuis). Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross. In 2019 maakte hij de voorstelling The Art of Walking, een muzikale ode aan onze benen. In het najaar van 2020 zou zijn voorstelling Berg van de Angst in première gaan (co-productie KASKO (voorheen Kameroperahuis) en De Nieuwe Oost), deze voorstelling werd uitgesteld ivm de maatregelen rondom het coronavirus.

Meer info hier

| website |

Agenda van Tim HammerGerelateerd nieuws

Najaarsprogramma Theater a/d Rijn online!

De Arnhemse Meisjes, Ludwig Bindervoet, Tim Hammer, Maison the Faux en Booi Kluiving zijn dit najaar te zien bij Theater a/d Rijn.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater a/d Rijn

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

TAGS: Theater a/d Rijn makers arnhem

>

De Nieuwe Oost zie je overal deze zomer

Van het Limburg Festival in Roermond tot festival Hongerige Wolf in Groningen.

TAGS: theater dans literatuur muziek festivals

>