Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

De vier acts gaan met De Nieuwe Oost een uitgebreid talentontwikkelingstraject in. ‘We zijn blij dat onze curatoren zulke bijzondere acts hebben uitgekozen, zegt Eve Hopkins, artistiek directeur van De Nieuwe Oost. ‘En het is goed dat deze acts allemaal heel verschillend zijn maar vooral ook heel hoogstaand, grensverleggend en fanatiek muziek maken; dat is tekenend voor het popklimaat in Oost-Nederland.’

Experiment en vernieuwing
De Nieuwe Oost helpt alle vier acts een zelfstandige beroepspraktijk als maker/muzikant op te bouwen. De acts krijgen van het productiehuis de ruimte om te experimenteren en vernieuwing op te zoeken. Over langere termijn wordt gewerkt aan optredens, releases, voorstellingen, co-producties en andere creatieve uitingen. De muzikanten worden artistiek gecoached maar ook bijgestaan in hun zakelijke bedrijfsvoering en marketing.

Cross-over
Met de vier nieuwe acts worden de komende maanden plannen verder uitgewerkt. ‘We zijn een onbegrensd productiehuis,’ aldus Eve Hopkins: ‘Dus kunnen we ook de expertise vanuit theater, dans en literatuur inzetten. Het is heel goed mogelijk dat er bijzondere cross-overs of samenwerkingsverbanden ontstaan. Dat heeft zowel meerwaarde voor de acts als voor het ecosysteem van de popmuziek.’

Een kort voorstelrondje: 

Freez

De Zwolse zanger, rapper en songschrijver Deniz, alias Freez, is benaderd door Sticks. ‘Freez heeft een hiphop-achtergrond, maar schrijft tegelijkertijd onaards mooie subtiele liedjes vol donkere, soulvolle romantiek.’ Hij is een graag geziene gast bij o.a. Rico & Sticks, Typhoon en Spinvis en stond al meermaals voor een volle Ziggodome en Heineken Music Hall. Nu koerst Freez af op een nieuw album waarop hij zijn geheel eigen sound laat horen.

Jo Goes Hunting

Rocco wil graag werken met Jo Goes Hunting: de band laveert tussen indierock en jazz met oneven ritmes, catchy hooks en maniakale geluidsexplosies. Rocco: ‘Ze zoeken echt de grenzen op, en dat levert telkens weer een volkomen ander geluidsbeeld op. Maar wel met een heel eigen stempel.’ De band gaat bij De Nieuwe Oost experimenteren met nieuwe vormen voor hun live-show, artistieke ontwikkeling en een nieuw album.

DFG

DFG zijn de Zwolse rappers Rapid, Nester, Spegt, Zero en Maki, plus producer Guapgod. Eerder maakten ze een aantal tracks en video’s en ook deden ze mee aan het Encore Freshmen-project. Sticks: ‘Enorm getalenteerde gasten, zowel als rappers maar ook met hun beats en video’s.’ Het collectief doet dit jaar mee aan de Popronde en wil zich de komende tijd artistiek verdiepen en werken aan nieuw materiaal en een nieuwe live-show.

Symphony of Fire

Symphony of Fire uit Deventer is een overdonderende live-act die met gasexplosies, vuur, en bliksemschichten muziek maakt. ‘Een orkest van extreme machines’, zeggen ze zelf. Eerder werkte het duo samen met Binkbeats en Osdorp Posse-rapper Def P. Rocco: ‘Wie nog nooit een V12 motor een saxofoonsolo heeft horen spelen, moet zeker Symphony of Fire checken.’ De act gaat werken aan een nieuwe live-festivalshow met composities van verschillende artiesten als uitgangspunt.

 

Blijf De Nieuwe Oost volgen voor het verdere verloop van deze vier acts!

Meer nieuws

Nieuwe editie ondergronds muziekfestival Kelderfest

Kelderfest is een initiatief van Burgerweeshuis, De Nieuwe Oost, Deventer Verhaal en De Perifeer, met optredens in kelders en souterains

TAGS: muziek Deventer festival

>

Met Andere Woorden Festival

Hét festival waar muziek, poëzie, spoken word en theater elkaar ontmoeten, omarmen en uitdagen.

TAGS: popmuziek literatuur poezie elektronische muziek

>

Movement Classes door Arnhemse Meisjes

In samenwerking met De Nieuwe Oost organiseren de Arnhemse Meisjes ‘Movement Classes’ in Theater a/d Rijn.

TAGS: dans arnhemse meisjes movement classes

>

Jonge makers brengen ode aan dichter H.H. ter Balkt in schrift en op het podium

Om het werk van de onnavolgbare dichter H.H. ter Balkt te eren en in leven te houden starten we een reeks programma’s

TAGS: wintertuinfestival gedichten podium ode

>

Urban dansmaker Ruben Chi zoekt dansers/muzikanten

Urban dansmaker Ruben Chi zoekt dansers/muzikanten voor zijn voorstelling Moving Sounds

TAGS: dans muziek hiphop Auditie urban

>

Stel al je prangende vragen in het Feedbackcafé

Wil je eens in klein comité doorpraten over een muziekgerelateerd vraagstuk, dan ben je van harte welkom bij ons Feedback Café.

TAGS: De Nieuwe Oost popmuziek makers elektronische muziek

>