Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De debuten blijven maar komen. Gisteren verscheen de debuutbundel Ik zeg Emily van Yentl van Stokkum. Haar bundel verscheen bij Hollands Diep. In haar bundel onderzoekt Yentl de grens tussen poëzie en séance, aan de hand van het leven en werk van Emily Brontë. Ik zeg Emily vermengt poëzie met een spookverhaal.

Een jonge dichter raakt bezeten na een bezoek aan het graf van een door haar geliefde schrijver. Ik zeg Emily onderzoekt de grens tussen bewondering en liefde, bezwering en gedicht, reis en ritueel, maar vooral de delicate lijn tussen het zelf en de ander. Op ons digitale literaire platform Notulen van het Onzichtbare geeft Yentl je persoonlijk instructies voor het lezen van haar bundel en lees je alvast een voorproefje. Ook stelde ze een afspeellijst samen met muziek om naar te luisteren tijdens het lezen.

Bekijk ook even het filmpje waarin Yentl zelf voorleest uit Ik zeg Emily:

Yentl van Stokkum

Yentl van Stokkum schrijft poëzie, proza en toneel. Ze studeerde af aan HKU Writing for Performance en werd geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Slow Writing Lab. Haar werk is te lezen op onder andere Sample Kanon en Hard//hoofd. Gedichten van haar hand werden opgenomen in de bundel Nyx door Uitgeverij Chaos. Yentl droeg o.a. voor in Perdu, op het Betweterfestival, Dichters in de Prinsentuin, het Nijmeegs Boekenfeest en Lowlands. Als toneelschrijver schreef Yentl voor Studio Figur, De Orde van de Dag, HNTjong en werd in 2019 de door haar geschreven voorstelling Chimo zei Lila genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Meer nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

>

Stage Marketing en Communicatie | pop (V/X/M)

Stagevacature Marketing en Communicatie | pop

>

Nieuw: De Generator

Ontwikkelingstraject voor zakelijke helden en talenten in de culturele sector van Oost-Nederland

>

Jonge makers gezocht voor The Jam 2021

Onder leiding en begeleiding van twee inspirerende makers gaan jonge makers in augustus vijf dagen lang de studio van Theater a/d Rijn in.

>

Nikki Dekker maakt postpakket van Wintertuinsessie

Met het postpakket 'over zee' onderzoekt Nikki Dekker wat de zee ons te vertellen heeft in haar Wintertuinsessie.

>

Yentl van Stokkum presenteert Wintertuinsessie

Yentl van Stokkum presenteert haar Wintertuinsessie: het podcast-tweeluik 'It's not literature. It's witchcraft.'

>