Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De debuten blijven maar komen. Gisteren verscheen de debuutbundel Ik zeg Emily van Yentl van Stokkum. Haar bundel verscheen bij Hollands Diep. In haar bundel onderzoekt Yentl de grens tussen poëzie en séance, aan de hand van het leven en werk van Emily Brontë. Ik zeg Emily vermengt poëzie met een spookverhaal.

Een jonge dichter raakt bezeten na een bezoek aan het graf van een door haar geliefde schrijver. Ik zeg Emily onderzoekt de grens tussen bewondering en liefde, bezwering en gedicht, reis en ritueel, maar vooral de delicate lijn tussen het zelf en de ander. Op ons digitale literaire platform Notulen van het Onzichtbare geeft Yentl je persoonlijk instructies voor het lezen van haar bundel en lees je alvast een voorproefje. Ook stelde ze een afspeellijst samen met muziek om naar te luisteren tijdens het lezen.

Bekijk ook even het filmpje waarin Yentl zelf voorleest uit Ik zeg Emily:

Yentl van Stokkum

Yentl van Stokkum schrijft poëzie, proza en toneel. Ze studeerde af aan HKU Writing for Performance en werd geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Slow Writing Lab. Haar werk is te lezen op onder andere Sample Kanon en Hard//hoofd. Gedichten van haar hand werden opgenomen in de bundel Nyx door Uitgeverij Chaos. Yentl droeg o.a. voor in Perdu, op het Betweterfestival, Dichters in de Prinsentuin, het Nijmeegs Boekenfeest en Lowlands. Als toneelschrijver schreef Yentl voor Studio Figur, De Orde van de Dag, HNTjong en werd in 2019 de door haar geschreven voorstelling Chimo zei Lila genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Meer nieuws

Open call: nieuwe schrijvers gezocht!

T/m 31 mei roept De Nieuwe Oost | Wintertuin schrijvers op om werk op te sturen voor deelname aan het talentontwikkeltraject.

>

Samenwerking Piano Biënnale

De Nieuwe Oost werkt samen rondom de artistieke coaching van dansers met o.a. Introdans. Bekijk het programma!

>

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met bundel ‘Loop’

Het Overijssels Dichtersgilde neemt na twee jaar dichten voor Overijssel afscheid met de bundel 'Loop'.

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

>

Dansfestival Moving Futures dit jaar online

Van 22 t/m 29 april kun je hét landelijke festival met de nieuwste generatie dansmakers, online meemaken.

>