Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Misschien is het muziektheater. Misschien een performance. Misschien een ritueel. Of misschien een cursus landschappen schilderen.

Zijn we, in een wereld vol beeldschermen en oordopjes, nog wel gewend om onze oren te spitsen en onze blik te focussen? Maurice Maeterlinck schreef zijn duistere toneelstuk ‘De Blinden’ in 1890. Een groep blinden, verdwaald op een stormachtig eiland, wacht op de terugkomst van hun gids, die dood blijkt te zijn.

Gefascineerd door de thematiek van blindheid en uitzichtloosheid gaat Mart van Berckel in muziek, woord en beeld op zoek naar datgene wat we niet kunnen zien. Samen met mimespeler Thijs Bloothoofd en componist Warre Simons creëert hij een theatrale gebeurtenis die gaat verrassen, verwonderen en verwarren – en bovenal de zintuigen op scherp zet.

Na zijn afstudeervoorstelling PLAY MAIDS (winnaar van de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie en tijdens het Fringe Festival 2016 bekroond met vijf sterren in de Theaterkrant) komt van Berckel in mei uit met zijn regiedebuut ‘Before I Die’ op de Operadagen Rotterdam. BLINDEN is zijn eerste productie als maker bij De Nieuwe Oost.

Regie: Mart van Berckel | Spel: Thijs Bloothoofd | muziek: Warre Simons | Productie: De Nieuwe Oost, Kameroperahuis

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen kun je terecht bij Eve Hopkins

Voor vragen over pers en publiciteit kun je terecht bij Sandra Holleman

Gerelateerde items