Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Na twee succesvolle edities van MULTICOLOUR, waarin ambitieuze dansers van Introdans hun eigen choreografieën presenteerden, slaan Introdans en De Nieuwe Oost opnieuw de handen ineen tijdens De Ontmoeting NEXT: Performing on demand. Dit keer komen – in samenwerking met Team NL – de twee werelden van dans en sport samen.

Choreograaf Adriaan Luteijn brengt met De Ontmoeting al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers samen met dansers van Introdans. In deze editie daagt hij vier dansers van Introdans als choreograaf uit. Zij werken met het volledige tableau dansers van Introdans en vier olympische atleten van Team NL: een bokser, badmintonster, basketballer en dammer. Uitgangspunt is de routine van dagelijkse bewegingen en de bewegingskunst van de atleet. Eve Hopkins van De Nieuwe Oost begeleidt de jonge choreografen in hun artistieke proces tot het maken van deze voorstelling.

De Ontmoeting is de ultieme gelegenheid voor het publiek, de makers en de performers om de kracht van de verbinding door dans te ervaren. Een dansvoorstelling die garant staat voor verrassing en onvermoede, nieuwe talenten. De Ontmoeting NEXT: Performing on demand gaat in première in Theater aan de Rijn, de thuishaven van De Nieuwe Oost. De voorstelling is twee keer per avond te zien: om 20:00 en om 22:00 uur.

Op 27, 28 en 29 juni is een selectie van De Ontmoeting NEXT: Performing on demand te zien in Stadstheater Arnhem als onderdeel van de Introdans’ END OF SEASON-voorstelling.

Credits

Artistieke begeleiding: Adriaan Luteijn, Eve Hopkins | Choreografen: Aymeric Aude, Hayden Idrus, Jurriën Schobben, Vincenzo Turiano | Dansers: tableau Introdans | Gastdansers/topsporters: Jelmer van Brunschot, Jan Groenendijk, Delano James, Gayle Mahulette | Productie: Daphne Storms, Introdans, De Nieuwe Oost | Kostuums: Janna Wennekes | Kostuum assistent: Malika Berney | Licht: Maarten van den Berg | Techniek: Ruben Barzilay, Rob Daanen, Hans Giesberts, Eric van Nuland en Michiel Schnelle (stage) | Een coproductie van De Nieuwe Oost en Introdans in samenwerking met Team NL

De Kempenaer Advocaten steunt De Nieuwe Oost in dit talentontwikkelingsproject

Introdans

Contactpersonen

Voor vragen over marketing kun je terecht bij Nienke

Gerelateerd nieuws

De Ontmoeting brengt de wereld van dans en sport samen

In deze coproductie van Introdans, De Nieuwe Oost en Team NL komen twee werelden samen.

TAGS: dans

>