Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Na de succesvolle Lazy Summer Sessions van afgelopen zomer organiseren we deze winter maandelijks een Lazy Sunday Session. Hierin programmeren we korte performances en voorstellingen op het gebied van theater, dans, literatuur en/of popmuziek. Deze keer met de solo ‘With my little titties and my phat belly’ van Anne Reitsma en ‘Morning. Mourning’ van Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi.

WITH MY LITTLE TITTIES AND MY PHAT BELLY
Een komisch-hysterische solo door een dame die Beyoncé niet is

Ik bedacht me vandaag dat ik wel in een kebab zaak wilde werken. Gewoon achter de balie eten verkopen. Alleen dat. Elke dag. Hier ergens in het centrum.
Anne vraagt zich in deze solovoorstelling af: hoe ben je vrouw? Wat zijn haar verlangens en fantasieën, en wat is werkelijkheid? Waarom het verlangen een übervrouw te zijn? En wat als die verlangens niet te realiseren zijn?

Anne Reitsma studeerde afgelopen jaar af aan de toneelschool in Utrecht. Ze speelde deze solo al op verschillende plekken, waaronder theaterfestival Tweetakt en het ITS festival.

Credits:
Solo: Anne Reitsma | Solo begeleiding: Anneke Sluiters | Advies vormgeving: Tess de Vlieger | Advies tekst: Leila van Wetten | Met dank aan: Beyoncé Knowles | Foto: Jos Kuklewski

Morning. Mourning
In het eerste stuk van Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi staat het bewegende lichaam centraal. Fysieke toestanden worden gekoppeld aan het gevoel. Op die manier ervaart het publiek rouw, afwezigheid, eenzaamheid en het terugtrekken van een ander. Zo kan het publiek deze gevoelens verbinden met hun verleden, maakt men zijn eigen verhaal.

Gerelateerde items