Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Ontdek het talent van morgen tijdens Lazy Sunday Sessions!

Na de succesvolle Lazy Summer Sessions van afgelopen zomer organiseren we deze winter maandelijks een Lazy Sunday Session. Hierin programmeren we korte performances en voorstellingen op het gebied van theater, dans, literatuur en/of popmuziek. Deze keer met Schemertijd van Morpheus en Het Kleine Leed vanSteef Verheijen en Enzo Coenen.

Het Kleine Leed – Steef Verheijen en Enzo Coenen
Dat ruimen de kaboutertjes wel op. Maar wat als zij zo veel op te ruimen hebben dat het niet meer bij te houden valt?

In Het Kleine Leed neemt het publiek een kijkje in het stressvolle leven van de kabouter. Moedeloos en overwerkt trekken twee kaboutervrienden zich terug in hun dorpscafé. Daar laven ze zich aan het kabouterbier en gaan ze kapot aan twijfel en onzekerheid. Met woorden en muziek proberen ze zichzelf, elkaar en de rest van de kaboutergemeenschap er van te overtuigen dat ze – hoe klein zijzelf en hun daden ook zijn – moeten blijven strijden voor hun voortbestaan. Het Kleine Leed is een muzikale voorstelling over het spanningsveld tussen handelen en opgeven en je klein voelen in een grote, onoverzichtelijke wereld.

Steef Verheijen en Enzo Coenen studeerden in 2017 af aan de ArtEZ Toneelschool. Samen speelden ze o.a. in voorstellingen als First Contact (Toneelgroep Oostpool), Lord of the Flies (NTJong) en hun afstudeervoorstelling NOACH.
Met hun liefde voor taal en muziek en hun kritische blik op de maatschappij heeft dit duo een sterk hart. Open en eerlijk, humorvol en met zelfspot geven zij hun gedachten en ideeën vorm.

Concept, tekst en spel: Steef Verheijen en Enzo Coenen | Coaching: Kasper Tarenskeen | PR-beeld en foto’s: Doron Tempert

Schemertijd – Morpheus
Waarom vloeit het bier nooit terug in de tap? Waarom vallen glasscherven nooit omhoog? Waarom lijmen ze zich nooit weer aan elkaar tot een wijnglas? Soms moeten we afscheid van iets nemen, met de stiekeme hoop er ooit een glimp van terug te zien. Soms ontmoeten we iemand in de avondschemering en worden we verliefd voor een nacht. Soms voelen we ineens dat we doodgaan, en proberen meer dan ooit te leven.

In deze voorstelling is tijd een dimensie die omgebogen, opgevouwen en weggegooid kan worden. Samen versnellen ze de tijd, spoelen ze de dagen terug en spelen ze alle mensen die ze niet zullen worden. Bestel een wijntje aan de bar en stap met hen de alledaagse, rechtlijnige tijd uit.

Morpheus is een gezelschap bestaande uit Lars Brinkman en Ayla Satijn. Beiden studeerden ze in 2017 af aan de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Twee jaar geleden won Morpheus de Vakjuryprijs op het Cafe Theater Festival met de voorstelling Droombeeld. Ze speelden eerder al op het Fringe Festival, Stukafest en andere festivals.

Concept, spel Lars Brinkman, Ayla Satijn              

Contactpersonen

Voor vragen over publiciteit kun je terecht bij Sandra

Voor vragen over Productie kun je terecht bij Karlijn Ribbers

Gerelateerde items