Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Op zondag 19 november presenteren we werk van Eva van Pelt (muziek) en Mart van Berckel (theater).

Jackie – Mart van Berckel (30 minuten)
De dood en het meisje

Er zijn weinig vrouwelijke iconen zo mysterieus als Jackie Kennedy, de vrouw van de vermoorde president John F. Kennedy. Het zijn vooral haar Chanel-mantelpakjes die de geschiedenis in gingen – maar welk vlees ging er schuil achter die façade?

In deze poëtische en absurde monoloog krijgt de mysterieuze Jackie eindelijk een stem. Verwacht geen brave biografische uiteenzetting: “Jackie” is een fysieke, onvoorspelbare monoloog vol muzikaal taalgeweld. De voorstelling werd ontwikkeld voor de Theaternacht van het Noord Nederlands Toneel.

“De lugubere, plastische beschrijving van de moordaanslag op John F. leidt tot gedachten over vlees,lichaam en identiteit.”- Theaterkrant

Spel: Marit Hooijschuur | Tekst: (vrij naar) Elfriede Jelinek | Regie: Mart van Berckel | Dramaturgisch advies: Robbert van Heuven | Kostuum: Helga Richter, kostuumatelier NNT | Met dank aan: Guy Weizman, Noord Nederlands Toneel

Eva van Pelt
Alles aan Eva van Pelt (1992) ademt intensiteit. De Brabantse zangeres, songwriter en theatermaker won in 2014 de Boulevard Pitch Prijs en brengt grote en kleine emoties op het podium, met een dwarsheid en frisse eigenzinnigheid die beurtelings schuurt en ontroert. Na drie eigenzinnige muziekprogramma’s STROOM, NEST en ZUCHT die door het hele landwerden uitgevoerd, volgde in maart 2016 het debuutalbum ZWART. Tijdens deze Lazy Sunday Session presenteert Eva een nieuwe opzet, waarbij ze het publiek samen haar bandleden Remo van Osch (gitaar) en Koen Wijnen (drums) meeneemt in een intieme theatersetting. Persoonlijke verhalen over het verlies van een lief, het zoeken naar identiteit en mijn plaats tegenover de jouwe, zijn de basis voor een voorstelling op het scherpst van de snede tussen popmuziek en theater.

 

Gerelateerde items