Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Met Andere Woorden Festival

Laat je meenemen in een wereld waar woordkunst en muziek samen komen. Daar waar dichters, muzikanten, verhalenvertellers en producers elkaar uitdagen en bijzondere samenwerkingen aangaan. Met Andere Woorden is een samenwerking tussen productiehuis De Nieuwe Oost, Nieuwe Electronische Waar en het Burgerweeshuis.

Met Andere Woorden, daar moet je bij zijn!

LINE-UP

– BrotherTill
– Lotte Pen
– Talkpoeder
– Eigenzinnig

BROTHERTILL

BrotherTill opereert op het snijvlak tussen spoken word, video art en een ‘edgy’ popconcert. Snapchat-filters, Instagram-filters, filter bubbel. Iedereen kleurt tegenwoordig zijn eigen realiteit in. Maar wat is nog echt? En wat is fake news? In een show die bol staat van visueel spektakel, industriële hiphop en agressieve ‘spoken word’ sleept BrotherTill je aan de haren hun wereld in. Een wereld vol onheilszwangere soundscapes, maniakale beats en dreunende synths, compleet met een manshoge (interactieve) video-wall.

LOTTE PEN

UND NUN is het project van de Deventer saxofonist en producer Lotte Pen. Als klassiek musicus speelde Lotte in concertzalen in Tokio, Berlijn, Parijs en New York. Nu is ze als UND NUN onderdeel van Nieuwe Electronische Waar, gooit ze o.a. met haar track “Tabernacle” hoge ogen en staat ze deze maand in het voorprogramma van Emancipator in de Luxor.

TALKPOEDER

Talkpoeder is een een live performance waarbij schrijvers en muzikanten/producers elkaar op het podium ontmoeten. Twee producers van Nieuwe Electronische Waar; Elemenopee en Meercat, improviseren op allerlei manieren op literaire voordrachten van De Nieuwe Oost talent Koen Frijns en Deventer Stadsdichter Wibo Kosters. Op de Kunstnacht in Nijmegen zorgde deze combinatie al voor een verrassende performance, nu zien we ze in het Burgerweeshuis!

EIGENZINNIG

De avond wordt omlijst door deelnemers van de bovenste plank van Eigenzinnig, het open podium voor de nieuwe generatie spoken word helden, dichters en versjes schrijvers.

Met Andere Woorden wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Contactpersonen

Gerelateerde items