Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Quite Discontinuous

Na de nationale en internationale succestournee in 2013 komt Quite Discontinuous terug in het najaar van 2018.

Vier dansers, afwisselend partnerwerk en spannende solo’s begeleid door een eindeloze stroom van trance-opwekkende soundscapes.

Jasper van Luijk weet met zijn precieze en pijnlijk scherpe choreografie zijn fascinatie voor levenloosheid te vangen in een pas-de-trois van de rouw. Hoe reageren we op de dood van een dierbare en hoe herdefinieert een groep zich als er een speler ontbreekt?

‘Het is onmogelijk / zegt de ervaring.’ En steeds opnieuw klinkt die ene keerzang: ‘Het is wat het is / zegt de liefde.’
Dit stille dansrequiem is van een even simpele schoonheid.’
Loek Zonneveld, Theaterkrant 2013.

Quite Discontinuous – “een melancholiek bewegen over verlies, heftig grondwerk en het fysieke plezier van weer een kluwen lijven willen zijn” aldus de pers. Jasper van Luijk heeft een sterke band met ‘Quite’, hij voelt een grote noodzaak een breder publiek in contact te brengen met deze poëtische vertelling rondom de dood.

Concept & choreografie: Jasper van Luijk | Muziek: Lennart Siebers | Licht & ruimtelijk ontwerp: Jasper van Luijk | Fotografie: Menno van der Meulen | Productie: SHIFFT in coproductie met De Nieuwe Oost | Duur: 60 min.

Gerelateerd nieuws

Jasper van Luijk artistiek coördinator Moving Futures

Choreograaf en programmamaker Jasper van Luijk is aangesteld als de nieuwe artistiek coördinator van Moving Futures.

TAGS: dans makers festival

>