Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Binnen #radicaallokaal vraagt De Nieuwe Oost makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemetersamenleving. Iedere editie krijgt een maker of kunstenaar één week lang de vrijheid en support dit experiment in Theater a/d Rijn aan te gaan. Volledig lokaal – mét en vóór de stad.

Beleef in een timeslot van een uur work in progress van opvallende makers binnen de kaders van het nu. Daarna kun je in gesprek. De bar is open!

Steun de makers

Wil jij de makers van #radicaallokaal steunen? Doe dan een donatie op de ticketprijs. Alle donaties komen 100% bij de maker terecht. #supportyourlocals

Makers die meededen aan #radicaallokaal zijn Tim Hammer, Wensley Piqué, Ruben Chi, Arnhemse Meisjes, Booi Kluiving en MAISON the FAUX.

Lees hier meer over #radicaallokaal.

Volgende quote

#radicaallokaal: Booi Kluiving – 1 t/m 6 sept.

Booi Kluiving (KEK, Let’s Play) is theatermaker bij De Nieuwe Oost en maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Denk hierbij aan vloggers, gamecultuur en alles wat bij de Generatie Z hoort. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. 

Tijdens #radicaallokaal doet hij vooronderzoek voor zijn komende voorstelling De Memers, over de beeldcultuur van internetmemes. Op pseudo-wetenschappelijke wijze verandert hij de theaterzaal in een heus laboratorium waarin hij als wetenschapper door middel van experimenten onderzoek doet naar het ontstaan van memes.

#radicaallokaal: MAISON the FAUX – 19 t/m 31 oktober

Het werk van MAISON the FAUX, creative studio vermomd als grand couture modehuis, krijgt vorm in theatrale fashionshows en immersieve performances (o.a. op Down the Rabbit Hole 2019). Door een maximalistische blend van mode, decor, styling en ruimtelijke vormgeving smeden ze (kunst)disciplines samen tot één publiekservaring. Tijdens #radicaallokaal brengen ze hun ervaring in het theater en zoeken ze de verdieping: wat zijn de (on)mogelijkheden van het theater in deze tijd?

#radicaallokaal: Ruben Chi & Arnhemse Meisjes – 16 t/m 22 nov.

Twee dansmakers van De Nieuwe Oost: Ruben Chi & De Arnhemse Meisjes presenteren tijdens deze #radicaallokaal de premières van hun korte films.

Building Bridges – Ruben Chi

Een blik in het leven van urban dansmaker Ruben Chi terwijl die naar China afreist om een samenwerking aan te gaan met zijn broer Joewi die tevens een filmmaker is en in Beijing woont. Building Bridges: over het creëren van verbindingen tussen verschillende culturen en mensen.

Memories of the Future – Danscollectief Arnhemse Meisjes

Danscollectief Arnhemse Meisjes willen, ondanks de afstand in corona-tijden, toch dans dichtbij mensen kunnen brengen. Via een knettersuccesvolle crowdfunding (125%!) kregen ze genoeg geld bijeen om hun idee waar te maken: de dansfilm Memories of the Future.  In deze film spelen we met de tijd, we draaien en dralen, totdat het heden het enige is dat overblijft. Dat is waar we ons aan vast kunnen houden: hier, nu. Jij, ik. Wij. Ze dansen dit verhaal, ons verhaal, ieders verhaal: een steeds terugkerende cyclus van overgave, vrijheid, doorzettingsvermogen, kracht. Met muziek van Wout Kemkens (o.a. van De Niemanders en Donnerwetter), gefilmd door Floris Verweij.

#radicaallokaal: Arnhemse Meisjes – 7 t/m 13 sept.

Niets lokaler dan Danscollectief Arnhemse Meisjes (De Nieuwe Oost, winnaars Arnhemse Cultuurprijs 2020). Tijdens #radicaallokaal werken ze aan hun nieuwste locatievoorstelling Verlaten Vrouwen (première!). Opgezweept door het gitaarspel van Wout Kemkens (o.a. gitarist van Shaking Godspeed, Donnerwetter en De Niemanders) onderzoeken ze alle uithoeken van het spectrum van vrouw-zijn: van kracht tot kwetsbaarheid. Speels en lichtvoetig nemen ze je, buiten op het plein voor Theater a/d Rijn, mee in een herkenbare zoektocht naar wat het anno 2020 betekent om vrouw te zijn.

Contactpersonen

Voor vragen over programmering, neem contact op met Eve.

Voor vragen over marketing & communicatie, neem contact op met Nienke

Gerelateerd nieuws

Najaarsprogramma Theater a/d Rijn online!

De Arnhemse Meisjes, Ludwig Bindervoet, Tim Hammer, Maison the Faux en Booi Kluiving zijn dit najaar te zien bij Theater a/d Rijn.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost op de Bank | Deel 3

Het is een tijd waarin een nieuwe realiteit en dus nieuwe verhalen ontstaan. Lees over de initiatieven van onze makers.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater a/d Rijn

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

TAGS: Theater a/d Rijn makers arnhem

>