Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemetersamenleving. Iedere week krijgt een maker of kunstenaar één week lang de vrijheid en support in Theater a/d Rijn dit experiment aan te gaan, ondersteund door De Nieuwe Oost. Volledig lokaal – mét en vóór de stad.

Theater a/d Rijn opent de deuren

Zie jij uit naar nieuwe ontmoetingen en inspiratie na tijden van isolatie? Ben je nieuwsgierig naar nieuwe vormen van kunst, binnen de anderhalvemetersamenleving? Wil je weer in gesprek kunnen met makers van nu?

Beleef in een timeslot van een uur werk van opvallende makers binnen de kaders van het nu: een beeldende kunst installatie, een monoloog, een pas de deux, een gesprek, een film, of iets daar tussenin. Daarna kun je in gesprek met de maker. De bar is open! Weekendtip: op zaterdag kun je vanaf 18.00 uur heerlijke verse pizza’s eten bij het naastgelegen terras van Collectie De.Groen.

Makers #radicaallokaal komend seizoen

Komend seizoen gaan we door met #radicaallokaal, met o.a. Booi Kluiving die internetmemes gaat ontleden, de Arnhemse Meisjes met hun nieuwe dansfilm en buitenvoorstelling Verlaten Vrouwen, en ook Maison the Faux (mode & performance) gaat het experiment aan.

De makers in juni waren Tim Hammer (muziektheatermaker), Ruben Chi (dansmaker), Jasper van der Pijl en Bram Walter ism Anna Schoen (regisseur), Wensley Piqué (theatermaker).

Lees hier meer over #radicaallokaal.

Volgende quote

#radicaallokaal met Ruben Chi – 8 t/m 14 juni

“Without great solitude, no serious work is possible” – Pablo Picasso

Midden in de repetities van zijn eerste voorstelling Moving Sounds kwam de coronacrisis: hij heeft de voorstelling niet kunnen afmaken. Inmiddels is Ruben al bezig met het voorbereiden van zijn volgende project: een solo onder de werktitel Solitude. In samenwerking met danser Bjoley “Pairodime” onderzoekt hij de dieptes en hoogtes van eenzaamheid als mens en kunstenaar.

#radicaallokaal met ArtEZ | Ecce Homo – 15 t/m 21 juni

Afstudeervoorstelling Ecce Homo – Jasper van der Pijl en Bram Walter

ECCE HOMO – Voor minder dan episch doe je het toch niet?

Ecce Homo is de afstudeervoorstelling van Jasper van der Pijl en Bram Walter, over het streven naar een groots en meeslepend bestaan. De gave om alles uit het leven te halen wordt door veel mensen niet ten volle benut, hoe zonde is dat? Als je leven volledig maakbaar is en de wereld je zoveel kansen biedt; waarom neem je dan genoegen met schrale middelmaat? Tegenslagen zijn mogelijkheden, leven is het meervoud van lef en om je evenwicht te bewaren moet je snelheid maken. 

Onder begeleiding van Anna Schoen en met beeld en geluid van Simon Boer doen twee acteurs hun uiterste best om het voorrecht dat ons bestaan is, eer aan te doen – totdat ze echt niet meer kunnen.

Tijdens #radicaallokaal onderzoeken Jasper en Bram, samen met Anna Schoen van theatergroep ECHO, hoe ze een voorstelling die (letterlijk) aan de vooravond van de première stond weer op de rit en coronaproof krijgen. 

Credits

Concept, Tekst en Spel: Jasper van der Pijl en Bram Walter – Artez Toneelschool | Eindregie en begeleiding: Anna Schoen| Beeld en Geluid: Simon Boer | Productie: Jan Smeets | Techniek: Ed Smit | Met dank aan: Juuke Schoorl, Charley Reijnders, Ernst Braches, Sanne van Slooten

 

 

#radicaallokaal: Wensley Piqué – 22 t/m 28 juni

Theatermaker en poppenspeler Wensley Piqué snijdt tijdens zijn #radicaallokaal week een belangrijk thema aan: ‘The human zoo’ (een etnologische tentoonstelling waarin mensen uit andere culturen werden tentoongesteld aan witte Europeanen). Hoe bekijken wij mensen? Uitgaande van de psychologie van de eerste indruk gaat hij één op één met het publiek in gesprek.

Wit Huiswerk
Het gesprek over racisme is ongemakkelijk, pijnlijk en in Nederland nog vaak taboe, maar racisme is een groot onderdeel van onze geschiedenis, van de oorsprong van onze instituten en onze maatschappij, en daarmee ook van ons dagelijks leven. Wil je je in racisme verdiepen? Informeer je via Withuiswerk.

 

Contactpersonen

Voor vragen over programmering, neem contact op met Eve.

Voor vragen over marketing & communicatie, neem contact op met Nienke

Gerelateerd nieuws

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater a/d Rijn

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

TAGS: Theater a/d Rijn makers arnhem

>

De Nieuwe Oost op de Bank | Deel 3

Het is een tijd waarin een nieuwe realiteit en dus nieuwe verhalen ontstaan. Lees over de initiatieven van onze makers.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost op de bank | Deel 2

Lees, luister en kijk met ons mee

TAGS:

>