Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

World Domination

Hoe komt mijn muziek onder films en reclame?

Wees eens eerlijk: wat wil je als muzikant, band of producer? Juist: absolute wereldheerschappij! Daarom organiseren wij World Domination, een serie ontmoetingen waarin we de muziekindustrie voor jou naar Oost-Nederland halen.

Toonaangevende professionals uit de muziekbusiness worden live tot op het bot uitgevraagd door een presentator en het publiek. Aan het einde van de avond is er een demopanel om je muziek rechtstreeks onder de aandacht te brengen bij de aanwezige professionals.

In de vierde editie van 2018, op donderdag 18 oktober, onderzoeken we hoe je ervoor kan zorgen dat jouw muziek in films en reclames gebruikt wordt. Producer Erwin Steijlen, composer Zino van Hamersveld en muzikant Martijn Holtslag vertellen over hun ervaringen. Hierbij gaan ze in op zowel de zakelijke kant als de creatieve kant. Want hoe kom je bij de juiste mensen terecht? Naar wat voor muziek zijn reclamemakers op zoek en hoe lever je die muziek aan? Hoe werk je als muzikant onder deadlines en wat voor afspraken moet je maken? We organiseren de avond in samenwerking met poppodium Metropool en Booster Festival, van 19:30 tot 21: 30 in het muziekcafé van Enschede en de entree is gratis.

Composer Erwin Steijlen schreef muziek voor A-merken zoals BMW, MTV, Delta Airlines, Philips en Nike. Daarnaast was hij te horen in meer dan 50 tv-reclames en series zoals The Mentalist, Parenthood, Shameless en Pretty Little Liars.

Zino van Hamersveld is composer en sound designer. Zijn muziek wordt gebruikt voor films, games, reclames, cartoons en Emmy-winnende documentaires.

Martijn Holtslag timmert aan de weg met zijn band Knars (voorheen Knarsetand) en Quibus, daarnaast maakt hij soundtracks voor Hollywood-blockbusters.

Houd voor laatste insidertips de Facebookgroep in de gaten.

Afgelopen events:

Donderdag 20 september 2018: Hoe verkoop ik mijn shows uit?

Woensdag 23 mei 2018: Hoe haal ik alles uit ADE? 

Donderdag 8 februari 2018: Hoe haal ik alles uit de Popronde?

Woensdag 20 september 2017: Hoe haal ik meer uit social media?

Woensdag 7 juni 2017: Wie schrijft er over mijn muziek?

Woensdag 22 maart 2017: Hoe kom ik op de zomerfestivals?

Contactpersonen

Voor vragen of ideeën neem contact op met:

Gerelateerde items