Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Biografie van een Vlieg is een posterverhaal van Jaap Robben dat, al wandelend of fietsend, langs de weg te lezen is. Het verhaal duikt in maart op in de Arnhemse en Tilburgse buitenlucht. Daarnaast is het verhaal vanaf nu in boekvorm te bestellen bij Uitgeverij Loopvis. 

Biografie van een Vlieg is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid, voor jong en oud. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet van het leven. Hoe kort het ook is. 

Jaap Robben schreef dit verhaal najaar 2020 in opdracht van De Nieuwe Oost I Wintertuin. Omdat het jaarlijkse Wintertuinfestival vanwege corona niet door kon gaan, werden de posterplekken, die normaal gesproken het evenement aankondigen, gebruikt voor een vertelling. Biografie van een Vlieg werd in 2020 met veel enthousiasme ontvangen in Nijmegen en Leeuwarden en krijgt daarom dit vervolg in 2021, in samenwerking met TILT en Nieuwe Types. 

Biografie van een Vlieg is op maat gemaakt voor deze tijd. Nu theaters, popzalen en bibliotheken nog steeds dicht zitten, wordt het podium met dit posterproject naar de buitenlucht verschoven. De lezers gaan op eigen gelegenheid op pad, en volgen op 26 posters het leven van de Vlieg. Met deze nieuwe en bijzondere vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden inwoners lezers.

Het verhaal is daarnaast vanaf nu ook verkrijgbaar in boekvorm, met illustraties van Paul Faassen. Dit prentenboekje voor alle leeftijden is te bestellen via de website van Uitgeverij Loopvis. 

BIOGRAFIE VAN EEN VLIEG

1 maart – verschijningsdatum boek bij Uitgeverij Loopvis

6 t/m 21 maart – posterroute Arnhem, als onderdeel van Nieuwe Types

9 t/m 16 maart – posterroute Tilburg, als onderdeel van TILT

Meer informatie: biografievaneenvlieg.nl

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met bundel ‘Loop’

Het Overijssels Dichtersgilde neemt na twee jaar dichten voor Overijssel afscheid met de bundel 'Loop'.

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

>

Dansfestival Moving Futures dit jaar online

Van 22 t/m 29 april kun je hét landelijke festival met de nieuwste generatie dansmakers, online meemaken.

>

Debuut ‘Ik zeg Emily’ van Yentl van Stokkum verschenen

Debuutbundel Yentl van Stokkum 'Ik zeg Emily' versmelt poëzie en spookverhaal.

>

Nu te beluisteren: Talkpoeder ep

Op 17 maart verschijnt de Talkpoeder ep, met acht nummers van vijf verschillende duo’s bestaande uit een producer en schrijver.

>

Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond van start

Schrijvers Lana I. Nasser en Merlijn Huntjens begeleiden de deelnemers bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederland

>