Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

In 2021 starten productiehuis De Nieuwe Oost | pop en hiphoplabel Fakkelteit Recordings van Junte Uiterwijk, beter bekend als rapper Sticks, een unieke samenwerking waarin jaarlijks twee talentvolle nieuwe rappers en/of hiphop-producers uit heel Nederland inhoudelijk en artistiek worden begeleid naar een release op Fakkelteit Recordings. De focus zal liggen op dwarse producties, wars van de waan van de dag. Van deze tijd, maar met oog voor het oude ambacht.

 

Nieuwe aanpak talentontwikkeling

Beide partijen werken jaarlijks met aanstormend hiphoptalent aan nieuwe muziek. In dit proces worden de talentvolle rappers & producers geholpen in het maakproces (schrijven, recording, mixing/mastering, release/distributie) en gecoacht op thema’s als marketing, financiën en planning. Ook kunnen de makers gebruik maken van het krachtige netwerk van beide partners die al langere tijd samenwerken op het vlak van talentontwikkeling in de hiphop. Het proces leidt uiteindelijk tot een fysieke release op Fakkelteit Recordings, in de vorm van vinyl of cassette. 

 

‘Tegenhanger op de huidige tijd’

De samenwerking en de uiteindelijke releases zijn wat betreft Uiterwijk, oprichter en eigenaar van Fakkelteit Recordings, een ‘tegenhanger op de huidige tijd.’ “Het draait niet om snel commercieel succes, maar er is tijd, rust en aandacht voor het makerschap, en er wordt gewerkt aan een duurzame carrière van de makers,” legt Uiterwijk uit. Dennis Platvoet, artistiek & zakelijk coördinator van De Nieuwe Oost | pop, kan dit beamen. “Dit sluit naadloos aan bij de missie van De Nieuwe Oost; het bouwen aan een langdurig vruchbare carriere van onze makers. Dat we dit nu samen met Fakkelteit Recordings kunnen uitdiepen met de inhoudelijke kennis van Junte is een unieke stap en een belangrijke ontwikkeling.” 

Bij het scouten van de nieuwe talenten ligt de focus op eigenheid, sound en ambacht. Coaching van de makers zal gedaan worden door talentontwikkelaar & productiehuis De Nieuwe Oost | pop in nauwe samenwerking met Uiterwijk. De eerste vrucht van deze samenwerking wordt al eind maart verwacht. 

 

Foto: Constance Captures
Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

MINKA uitgeroepen tot Cultuurtalent van Overijssel 2021!

MINKA is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent van Overijssel 2021’: de cultuurprijs van Stichting Cultuurprijs Overijssel.

>

Stagiairs (m/v/x) gezocht!

Kom jij stagelopen als programmamaker, theatertechnicus, marketeer, productie-assistent of onderzoeker?

>

Open call: nieuwe schrijvers gezocht!

T/m 31 mei roept De Nieuwe Oost | Wintertuin schrijvers op om werk op te sturen voor deelname aan het talentontwikkeltraject.

>

Samenwerking Piano Biënnale

De Nieuwe Oost werkt samen rondom de artistieke coaching van dansers met o.a. Introdans. Bekijk het programma!

>

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met bundel ‘Loop’

Het Overijssels Dichtersgilde neemt na twee jaar dichten voor Overijssel afscheid met de bundel 'Loop'.

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

>