Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Op 21 februari werden de zes genomineerde bundels, waarvan minimaal één een debuut moet zijn, bekend gemaakt. In het juryverslag schrijft de jury van de Herman de Coninckprijs over Parkplan: ‘Dit debuut bewijst op overtuigende wijze hoe poëzie zich telkens weer kan uitvinden en aanpassen aan nieuwe tijden en nieuwe omstandigheden. De jury werd vooral getroffen door de originaliteit, de humor en het grote vermogen tot relativering. Door zijn speelsheid lijkt het de ideale bundel voor mensen die zich normaal gezien ver uit de buurt van poëzie houden.’

Parkplan

Wout Waanders heeft zijn hele leven al een fascinatie voor plattegronden van attractieparken. Wanneer hij niet in een attractiepark is, schrijft hij gedichten. Dat poëzie ook een attractiepark kan zijn, bewijst hij in Parkplan. Een bijzondere en vrolijk makende uitgave, die zich laat openvouwen als een plattegrond en waarop je je eigen route kunt uitstippelen langs maar liefst 34 poëzie-attracties.

Wout 

Wout schrijft poëzie en proza en is een begenadigd performer. In 2019 en 2020 was hij stadsdichter van Nijmegen. Zijn werk verscheen onder meer in Hollands Maandblad, Das Magazin, DW B en NRC Handelsblad. Wout droeg voor op festivals als Zwarte Cross, Wintertuinfestival en Lowlands. Ook is hij op podia te vinden met Boyband, een vijfkoppige literaire boyband, en met electro-formatie Staatseinde. In 2015 werd Wout geselecteerd voor het Slow Writing Lab. In datzelfde jaar verscheen bij Wintertuin Uitgeverij zijn chapbook Olifantopia, een kruising tussen een dichtbundel en een pretpark. In 2016 verscheen deze bundel ook als poster.

Meer nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

>

Stage Marketing en Communicatie | pop (V/X/M)

Stagevacature Marketing en Communicatie | pop

>

Nieuw: De Generator

Ontwikkelingstraject voor zakelijke helden en talenten in de culturele sector van Oost-Nederland

>

Jonge makers gezocht voor The Jam 2021

Onder leiding en begeleiding van twee inspirerende makers gaan jonge makers in augustus vijf dagen lang de studio van Theater a/d Rijn in.

>

Nikki Dekker maakt postpakket van Wintertuinsessie

Met het postpakket 'over zee' onderzoekt Nikki Dekker wat de zee ons te vertellen heeft in haar Wintertuinsessie.

>

Yentl van Stokkum presenteert Wintertuinsessie

Yentl van Stokkum presenteert haar Wintertuinsessie: het podcast-tweeluik 'It's not literature. It's witchcraft.'

>