Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Berg van de Angst

Stel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid. In De Berg van de Angst volgen we een levensechte pop tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?

De Berg van de Angst is een coproductie van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en De Nieuwe Oost. Tim Hammer maakt deze voorstelling naar aanleiding van zijn eigen reis naar de Japanse berg van de angst, en speelt mee als één van de drie poppenspelers. De Berg van de Angst is de tweede voorstelling in het kader van zijn Nieuwe Makers traject van Fonds Podiumkunsten bij KASKO en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van muziektheater en poppenspel, geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku poppentheater.

Tim Hammer maakte naar aanleiding van deze voorstelling een videopodcast die je kunt beluisteren tijdens het wandelen. Wil je met anderen in gesprek over jouw ervaring? Dat kan op 19 en 20 juni om 14:30, meld je aan via deze link. 

Tim Hammer

Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Sinds 2013 is Tim onderdeel van KASKO (voorheen Kameroperahuis). Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk ‘Welstaat’ en ‘Een Kersentuin’. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling ‘De Balts’ over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.

Credits

Concept & regie: Tim Hammer | Eindregie: Floor van Leeuwen | Vormgeving: Juliette Mout | Kostuums: Eleftheria Lavdaki | Techniek & licht: Edwin Smits | Advies: Ulrike Quade | Dramaturgie stage: Jaïr Buisman | Tekstadvies stage: Femke Zwiep | Poppenmaker: Matt Jackson | Schetsen poppenontwerp: Mirthe Dokter | Cast: Roel Goedhart (gitaar), Suze van Miltenburg, Ruben Mardulier  en Tim Hammer | Productieleiding: Annemarie Bakker

Achter de schermen bij De Berg van de Angst

Trailer - De Berg van de Angst

Mede mogelijk gemaakt door:

Co-productie van De Nieuwe Oost en KASKO (voorheen Kameroperahuis)

Met steun van: Provincie Overijssel, Provincie Gelderland, Gemeente Zwolle, Fonds Podiumkunsten, Stichting Dioraphte.

Contactpersonen

Voor meer informatie over marketing en communicatie van deze voorstelling, neem contact op met Nikkie:

Gerelateerd nieuws

Najaarsprogramma Theater a/d Rijn online!

De Arnhemse Meisjes, Ludwig Bindervoet, Tim Hammer, Maison the Faux en Booi Kluiving zijn dit najaar te zien bij Theater a/d Rijn.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater a/d Rijn

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

TAGS: Theater a/d Rijn makers arnhem

>

De Nieuwe Oost zie je overal deze zomer

Van het Limburg Festival in Roermond tot festival Hongerige Wolf in Groningen.

TAGS: theater dans literatuur muziek festivals

>