Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Jaarlijks nodigt De Nieuwe Oost enkele opkomende theater- en dansmakers uit voor een residentie in Theater a/d Rijn. In deze periode kunnen ze onderzoeken, experimenteren en uitproberen onder begeleiding van het De Nieuwe Oost team.

Residentie Mart van Berckel – juni 2021

‘Voor deze residentie keer ik terug naar een oude liefde: klassieke pianomuziek. Ik ga werken met de Goldberg Variaties van Bach. Iconische muziek die associaties oproept over transformatie, tijd, het leven en de dood.  Misschien ben ik in deze residentie meer choreograaf dan regisseur. Hoe kan ik me laten inspireren door de structuur van een muziekstuk? Waar ligt, in mijn werk, de grens tussen het emotionele en het abstracte? Op de vloer staan twee prachtige spelers: Marlies Heuer en Thijs Bloothoofd. Dramaturg Aukje Verhoog kijkt mee als ‘outside eye’. Ik kijk er heel erg naar uit om met hen aan het werk te gaan.’

Over de maker Mart van Berckel

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Arnhem en de Zürcher Hochschule der Künste, Zürich. Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ (2016) won de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie in Hamburg en werd tijdens het Fringe Festival bekroond met vijf sterren in de Theaterkrant. Sinds zijn afstuderen maakte hij voorstellingen bij De Nieuwe Oost, KASKO (voorheen Kameroperahuis), Theater Sonnevanck en NNT/Club Guy & Roni. Daarnaast geeft hij les op verschillende theater(voor)opleidingen en werkte hij als regieassistent bij De Nationale Opera mee aan producties van o.a. Robert Wilson. Door het Fonds Podiumkunsten wordt van 2017 t/m 2019 zijn ontwikkelingstraject gesubsidieerd in de regeling Nieuwe Makers. In 2019 maakte hij de voorstelling  Continenten. Eerder maakte hij bij De Nieuwe Oost Blinden. Vanaf 2021 is hij als regisseur vast verbonden aan NNT/Club Guy & Roni.

Contactpersonen

Voor meer informatie neem contact op met Eve

Gerelateerd nieuws

Waarom Continenten? – Vier vragen aan Mart van Berckel

Regisseur Mart van Berckel maakt bij De Nieuwe Oost Continenten. Wat drijft Mart om dit te maken?

TAGS: Theater a/d Rijn theater makers

>

Bartokplein bruist: opening cultureel seizoen

Op zondag 8 september openen we het cultureel seizoen op het Bartokplein in Arnhem.

TAGS: dans muziek opening cultureel seizoen

>

Gerelateerde items