Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

In januari 2019 deed Tim Hammer een residentie in Theater a/d Rijn als vooronderzoek voor zijn voorstelling The Art of Walking, die vanaf september 2019 te zien zal zijn. Tijdens een tweeweekse residentie bouwde Tim (’89) een proefinstallatie, een constructie waarin de beweging van onze benen centraal staat. Hij onderzocht in deze installatie samen met slagwerkers en bewegers het ritme dat in ons lopen verscholen zit.

We zien lichaamsdelen van hout, hangend aan touwen. Een expositie van menselijke lichaamsdelen die door spelers in beweging worden gezet. Er wordt gewerkt met Japans slagwerk, zang en het ritme van het lopen.

Wat vertellen we eigenlijk met onze benen? Ze dragen ons dagelijks en brengen ons daar waar we moeten zijn. We spreken echter zo veel ons hoofd aan, dat we onze benen soms vergeten. Maar het zijn de benen die de pas aangeven, het ritme waarop we leven.

Kunnen we een moment creëren waarin we leren luisteren naar de muziek die in onze benen besloten zit? Kunnen stem, instrument en poppenbenen daar gereedschappen voor zijn?

In dit onderzoek wordt Tim ondersteund door Ulrike Quade Company en Kameroperahuis. Deze residentie vormt de start van Tim’s twee-jarige ontwikkelingstraject, mogelijk gemaakt door de Subsidie Nieuwe Makers van het NFPK.

Contactpersonen

Voor vragen over marketing kun je terecht bij Nienke

Gerelateerd nieuws

Tim Hammer onderdeel van Puppet Playground

Tim Hammer onderdeel van Puppet Playground (Pop Arts Festival)

TAGS: theater

>

Gerelateerde items