Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Onze chapbookfamilie is met twee spiksplinternieuwe exemplaren uitgebreid! Makers Chris Lomans en Jorina van der Laan werkten de afgelopen maanden hard aan hun literaire ep’s, die een belangrijke stap zijn in hun schrijfcarrière.

Blijf de kou wegstrijken
In Blijf de kou wegstrijken onderzoekt Chris Lomans transformatie. Wat zegt een lichaam over identiteit en hoe beïnvloeden zij elkaar? Wat is ervoor nodig om de grenzen die een lichaam omringen zacht te maken? Hun chapbook is evenzeer een persoonlijke zoektocht naar het non-binaire als een literaire verkenning ervan.
Chris studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ en werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab. Hen is naast schrijver ook programmamaker bij on.

Zuigelingen
Jorina van der Laan laat je in Zuigelingen een magisch-realistische wereld zien waarin mens en omgeving in elkaar overlopen en vervloeien. In dit chapbook bevraagt de schrijver de rekbaarheid en de grenzen van het lichaam, en onderzoekt de veelvormigheid van een steeds opnieuw geboren identiteit.
In 2015 studeerde Jorina af aan Creative Writing ArtEZ en won datzelfde jaar met haar afstudeerwerk Jongens zoals wij worden niet verliefd de Nieuwe Types Afstudeerprijs.

Beide chapbooks zijn verkrijgbaar in de webshop en liggen binnenkort bij geselecteerde boekhandels.

Presentatie
Op donderdag 10 december worden in Boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem de schrijvers geïnterviewd over hun werk en zullen zij voor een select gezelschap uit hun chapbooks voordragen. Je kunt de avond volgen via Facebook en Instagram. Het grote publiek kan zich alvast verheugen op ons literaire festival Nieuwe Types, dat in maart in Arnhem plaatsvindt. Dan presenteren de makers namelijk hun werk aan de hand van unieke performances met de chapbooks als startpunt.

Meer nieuws

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met bundel ‘Loop’

Het Overijssels Dichtersgilde neemt na twee jaar dichten voor Overijssel afscheid met de bundel 'Loop'.

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

>

Dansfestival Moving Futures dit jaar online

Van 22 t/m 29 april kun je hét landelijke festival met de nieuwste generatie dansmakers, online meemaken.

>

Debuut ‘Ik zeg Emily’ van Yentl van Stokkum verschenen

Debuutbundel Yentl van Stokkum 'Ik zeg Emily' versmelt poëzie en spookverhaal.

>

Nu te beluisteren: Talkpoeder ep

Op 17 maart verschijnt de Talkpoeder ep, met acht nummers van vijf verschillende duo’s bestaande uit een producer en schrijver.

>

Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond van start

Schrijvers Lana I. Nasser en Merlijn Huntjens begeleiden de deelnemers bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederland

>